Kultúra

További 200 milliót kapott Rákay Philip a 4,5 milliárdos Petőfi-filmjére

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A legdrágább magyar film tovább drágult, a Nemzeti Filmintézet újabb támogatást ítélt meg a Most vagy soha! című történelmi kalandfilmnek.

Újabb támogatást ítélt meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) a Rákay Philip-féle Petőfi-filmnek: további 200 millió forintból gazdálkodhatnak az alkotók – szúrta ki az NFI honlapján a Napi.

A Káel Csaba filmipari kormánybiztos által vezetett filmszakmai döntőbizottság még a választások előtt, március 29-én szavazta meg az újabb támogatást. A Most vagy soha! címmel készülő produkció eddig sem épp szűkös anyagi helyzetéről volt ismert: korábban 4,5 milliárd forintos támogatást kapott, ezzel minden idők legdrágább magyar filmje lett. Ebből 2,5 milliárdot adott az NFI, kettőt a kormány egy egyedi kormányhatározattal, emellett 85 milliós gyártás-előkészítési és 10,1 milliós forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott. A lap szerint az adókedvezmény-rendszeren keresztül igénybe vett támogatással együtt összesen 6,1 milliárd állhat az alkotók rendelkezésére

Az NFI adatbázisa szerint a Most vagy soha! jövőre, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján éri majd el a mozikat, és az 1848-as márciusi 15-i eseményeket állítja középpontjába. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták, a producerek Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik