Kultúra

Taylor Hawkins halála után nem folytatja a világkörüli turnéját a Foo Fighters

Rich Fury/Getty Images
Rich Fury/Getty Images
Az egy kolumbiai hotelben szombaton elhunyt dobos szervezetében tízféle kábítószer, illetve gyógyszer nyomaira bukkantak.

Néhány nappal ezelőtt a zene világát rég nem látott módon rázta meg a hír, miszerint egy bogotai hotelben elhunyt a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins.

Az épp Dél-Amerikában turnézó zenekar kétmondatos közleményéből semmiféle részlet nem derült ki, a kolumbiai fővárosban tervezett koncertjük előtti esetről hamarosan azonban kiderült, hogy a zenész halála előtt mellkasi fájdalmakra panaszkodott, és mentőt hívtak hozzá, azok azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A különböző tudósítások rendre megemlítették a túladagolás lehetőségét, hiszen Hawkins élete 2001-ben csak kevésen múlt:

herointúladagolás miatt kómába esett, de végül sikeresen felépült.

A dobos azóta nyíltan beszélt a drogokkal való viszonyáról, illetve a leszokásról, a helyzet azóta azonban nagyot változott, hiszen a TMZ és a BBC szerint tízféle anyagot is találtak a szervezetében, köztük

opiátokat, marihuánát, antidepresszánst, illetve más kábítószereket,

így arra következtettek, hogy Hawkins nem csak drog-, de gyógyszerfüggőséggel is küzdött.

Kapcsolódó

A Foo Fighters most úgy döntött, hogy nem keres gyorsan dobost a turné hátralévő részére, így a részben teltházas brit, amerikai, kanadai, ausztrál, illetve új-zélandi koncerteket lemondják, kérve, hogy

ezt az időt szánják az emberek arra, hogy gyászolnak, gyógyulnak, közel szorítják magukhoz a szeretteiket, és értékeljék azt a zenét és időt, amit együtt készítettek, illetve töltöttek.

Hawkins 1997-ben, az alapítás után három évvel csatlakozott a Foo Fighters-hez. Huszonöt éves közös munkájuk során tizenkét Grammy-díjat nyertek, újabb háromra pedig idén is jelölték őket, sőt, a tervek szerint a vasárnapi díjkiosztón is színpadra léptek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik