Kultúra

Megnyerte a TV2 a hétfő estét az ElkXrtuk tévés premierjével

Megafilm
Megafilm

Kétszer is eltolták az ElkXrtuk című, politikai kriminek álcázott, a választásokra időzített propagandafilm tévés premierjét, melyet végül a nemzeti ünnep előestéjén, március 14-én tartott meg a TV2. A nézettségi adatok láttán a Média1 arra a következtetésre jutott, bejött a csatornának a húzás:

A Kálomista Gábor nevével fémjelzett film tévés premierje a teljes lakosságban (4+) és a kereskedelmileg kiemelten figyelt 18-49-es korcsoportban is nyerte a sávját a vele azonos időben futó tévéműsorokkal szemben. A máskor esténként szinte mindig piacvezető, de most a hosszú hétvége miatt hétfőn a népszerű sorozatait pihentető és ezáltal gyengébben szereplő RTL Klub által vetített amerikai musical, A Szépség és a Szörnyeteg, majd a Pesti Balhé című magyar akcióvígjáték nézettsége még csak meg sem közelítette az ElkXrtuk film nézettségét, gyakorlatilag szétnyílt a nézettségi olló a TV2 javára.

A többszöri műsorváltozás után végül március 14-én, 21 órakor elkezdődő ElkXrtuk 14,0 százalékos közönségarányt (shr%) ért el 18-49-ben, és a teljes lakosságban 15,5 százaléka volt.

Ez ténylegesen a 18-49-es korcsoportból 184 ezer, a teljes lakosságból 545 ezer nézőt jelentett

– írta a Média1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik