Kultúra

Szobrot kap a Beatles legendás menedzsere

C.PRESS / AFP
C.PRESS / AFP

Tervezési engedélyt kapott a Beatles híres menedzserének, Brian Epsteinnek a szobra szülővárosában, Liverpoolban. A Cilla Blacket és a Gerry and The Pacemakerst is menedzselő impresszáriót ábrázoló szobrot a családja egykori lemezboltjának közelében, Whitechapelben állítják majd fel. Epstein 1961-ben fedezte fel a Beatlest, miután megnézte őket a Cavern Clubban.

Sir Paul McCartney a szobor egyik készítője, Jane Robbins szerint „el volt ragadtatva”, amikor megmutatták neki a szobor terveit.

Nem tudom, hogy tényleg könny szökött-e a szemébe, de nagyon meghatódott, amikor meglátta az agyagot, és ez, azt hiszem, sokat elmond. Amikor egy hasonmást kapunk, az emberek gyakran sírnak, mert az a személy már nincs közöttünk

idézi a BBC a szobrászt.

Amellett, hogy ő látta meg először a Beatlesben a későbbi világhódító zenekart, Epsteinnek tulajdonítják jellegzetes öltönyeik és frizurájuk bevezetését is.

Az 1967-ben, 32 évesen, véletlen gyógyszertúladagolás következtében bekövetkezett halálát gyakran a zenekar hanyatlásának kezdetével azonosítják, az együttes végül három évvel később oszlott fel. McCartney gyakran úgy emlegette Epsteint, mint „az ötödik Beatle”.

Az Epstein életéről szóló Midas Man című filmet, amelynek főszereplői Eddie Marsan és Emily Watson, októberben kezdték el forgatni a városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik