Kultúra

Gyengén indított az El a kezekkel a papámtól!

Youtube
Youtube
De még ez is elég volt ahhoz, hogy megelőzze Spielberg szintén frissen bemutatott West Side Story-ját.

A Filmforgalmazók Egyesülete közzétette a december 9-től 12-ig tartó négynapos időszak magyar mozis statisztikáit, amin számos érdekességre bukkantunk.

Nyilvánvalóvá vált például, hogy Dobó Kata második rendezése, a néhány napja megjelent kritikánk szerint a jótól távol álló El a kezekkel a papámtól! messze az elvárások alatt teljesített, hiszen mindössze 7392-en váltottak rá jegyet. A másfél milliárd forintos állami támogatással készült film így mindössze 11,69 millió forintot hozott, ebben a tempóban pedig közel két és fél évre lenne szüksége ahhoz, hogy behozza a befektetett összeget.

Kapcsolódó
Az El a kezekkel a papámtól nem annyira rossz, amilyennek vártuk, de ez nem jelent sok jót
Hölgyeim és uraim, tisztelt nagyérdemű publikum! Köszöntjük cirkuszunkban, ahol bűvészeink bemutatják a „rövid idő alatt nagy mennyiségű pénz elégetése” nevű attrakciót! El a kezekkel a papámtól! kritika.

A listán ez csak a negyedik helyre volt elég, így megelőzte például Steven Spielberg általunk szeretett legújabb filmjét, a szintén frissen debütált West Side Story-t, amire csak 4390-en voltak kíváncsiak, 7,375 milliót lapátolva a kasszába.

A dobogó legalsó fokán a Nagykarácsony végzett (16268 néző, 27,116 millió Ft), amit az év legnagyobb csalódásai közt emlegetett A Gucci-ház (15901 néző, 28,6 millió forint), illetve az animációs Énekelj 2! tudott megelőzni – utóbbi 19040 embert vonzott, akik közel harminc millió forintot hagytak a mozik bejáratánál.

Az alsóbb pozíciókban is vannak érdekességek: a Dűne nyolc hét után a 10., a négy nap alatt 703 nézőt vonzó Elk*rtuk a tizennegyedik helyre került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik