Kultúra

Benedek Miklós: Látom magam előtt Tibort, ahogy ül, olvas, vagy mosolyog, és majdnem belebetegszem

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Benedek Miklós nem szokott fia, Benedek Tibor haláláról beszélni, de Csernus Imrével a 168 óra Maflás című műsorában kivételt tett.

Mi egy házban lakunk, és lemegyek a kertbe, és felnézek a székre, amiben a Tibor ült, akkor egész nap rémes állapotba kerülök. Nem tudom elmondani a színdarabban a mondatomat, mert látom magam előtt, hogy ott ül, olvas, vagy mosolyog – gyönyörű mosolya volt –, röhög, és majdnem hogy belebetegszem

– idézi fel, hogy milyen a fia halála miatti gyászával együtt élnie.

A beszélgetésben többször szóba került a halál témája, saját halálnak gondolatát eltartja magától, mert fél a végtől, de apja haláláról is beszélt, aki öngyilkos lett még Benedek Miklós tizenéves korában, de máig álmodik vele és veszekszik vele a tette miatt. A legnagyobb belső tragédiaként ugyanakkor mégis fia halálát élte meg. Benedek Tibor olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó 2020 júniusában halt meg.

Benedek Miklós Csernus műsorában arról is beszélt, hogy most, idősebb korára kicsit cinikusabb, gonoszabb lett, mert sokan kerültek a szakmába, akik nem oda valók, és ez őt bántja. A tévében futó műsorokra olyan dühös tud lenni, hogy legszívesebben hozzávágná a tévéhez a papucsát, mert felbosszantja, hogy hiába tudnánk színvonalas tévéfilmeket, sorozatokat készíteni, nem ez történik, pedig ennek Magyarországon nagy hagyománya volt, részben ő is ennek köszönheti hírnevét. Ezzel szemben, mint mondja, a Netflixen nemcsak a dialógusok mesteriek, de a színészeknek még a mandzsettagombja is úgy áll, ahogy kell. A Maflást a Youtube-on lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik