Kultúra a világ egy fura hely

Christopher Walken festőhengerrel tette tönkre Banksy egyik munkáját

The Outlaws / Youtube
The Outlaws / Youtube
Egy BBC-sorozat záróepizódjának kedvéért.  

A BBC-n futó minisorozat, a közmunkára ítélt hét ember történetét követő The Outlaws (Törvényen kívüliek) utolsó epizódjában az Oscar-díjas Christopher Walken néhány másodperc alatt nyom nélkül megsemmisít egy Banksy-graffitit – derül ki a Guardian híréből.

A Bristolban forgatott sorozat középpontjában álló csapat célja egy elhagyatott közösségi ház helyreállítása, aminek falát firkák borítják. A Walken által alakított karakter épp ezeket tisztítja majd le, köztük egy festékszórók közt két lábon álló patkány képét, ami felett a város leghíresebb művésze, a rejtélyes Banksy szignója is szerepel.

A rajz nem csak Banksy kéznyomának látszik, hanem az is – erősítette meg a gyanút a The Outlaws stábja, ami hozzátette: a színész egy festékhengerrel valóban megsemmisítette az aukción korábban feltűnt társaihoz hasonlóan nehezen mérhető értékű képet.

Az eset távolról sem példátlan a szigetországban: a friss munkákat rendszerint megrongálják, augusztusban pedig Gorleston vezetése döntött úgy, hogy lefestik a városukban lévő példányt, hiszen egy tragikus halálesetre emlékeztette a lakókat.

Olvasói sztorik