Kultúra

Natalie Wood húga azt állítja: Kirk Douglas megerőszakolta nővérét

Mirisch Corporation / Seven Arts / Collection Christophel via AFP
Mirisch Corporation / Seven Arts / Collection Christophel via AFP

Natalie Woodot legtöbben a West Side Story és a Haragban a világgal tragikusan fiatalon, rejtélyes körülmények között meghalt színésznőjeként ismerik, ám most úgy tűnik, újabb traumatikus emlék került elő a színésznő múltjából. Hamarosan megjelenik ugyanis húga, Lana Wood memoárja, mely szerint Kirk Douglas megerőszakolta tizenéves nővérét egy Los Angeles-i szállodában.

Emlékszem, hogy Natalie különösen szép volt, amikor anya azon az estén kitette őt a Chateau Marmont bejáratánál. Hosszú idő telt el, amíg Natalie visszatért az autóba és felkeltett engem, becsapva a kocsi ajtaját. Borzasztóan nézett ki, nagyon zilált volt és nagyon zaklatott, és ő és anya elkezdtek azonnal suttogni egymás között. Nem igazán hallottam őket, vagy vettem ki, hogy miről beszélnek. Szemmel láthatólag valami rossz történt a nővéremmel, de bármi is volt az, túl fiatal voltam, hogy elmondják nekem

– írja Lana Wood a Little Sister című emlékirataiban, melyben az is szerepel, hogy később, már felnőttkorukban testvére elmondta neki, hogy bevitték a hotelszobájába, és Douglas akkor „bántotta őt”. Natalie Wood tizenhét éves volt ekkor.

Az eset 1955 nyarán történt, amikor Natalie és Lana Wood Az üldözők című filmet forgatták. A találkozót Kirk Douglasszel a lányok édesanyja, Maria Zaharenko szervezte meg, aki azt gondolta, hogy sok ajtó nyílhat meg színésznő lánya előtt a filmsztár támogatásával. Natalie és anyja egyetértettek abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra az esetet, mert az tönkretenné Natalie karrierjét.

A kötet egyébként jórészt inkább Natalie Wood 1981-es halálára összpontosít: a színésznő az óceánba fulladt a kaliforniai Catalina szigete mellett. A jachton, amelyről tisztázatlan körülmények között éjjel a vízbe esett, ott volt férje, Robert Wagner és színészkollégája, Christopher Walken is. Halálát annak idején balesetként könyvelték el, ám az esetet a mai napig Hollywood legnagyobb rejtélyei között tartják számon, néhány éve pedig a nyomozás újraindult és a rendőrség vádat emelt Wagner ellen az ügyben, és Lana Wood is őt tartja felelősnek nővére haláláért.

Lana Wood egyébként a könyvben írottak szerint annak idején megígérte nővérének, hogy Kirk Douglas erőszakosságát nem fogja nyilvánosságra hozni, ám az ügyről annyit pletykáltak, hogy Douglas tavalyi halála kapcsán a Twitter is tele volt az ezzel kapcsolatos pletykákkal, és mivel a világ is sokat változott, már megoszthatja a világgal a történteket.

Michael Douglas, Kirk Douglas fia ügynöke által kiadott közleményében röviden reagált:

mindketten nyugodjanak békében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik