Kultúra

37 év után megoldódhat Hollywood egyik legrejtélyesebb halálesete

A rendőrség azt gyanítja, a színész Robert Wagnernek köze lehetett ahhoz, hogy felesége, Natalie Wood színésznő 1981-ben vízbe fulladt.

A Reuters számolt be róla, hogy a Los Angeles megyei seriffhivatal Robert Wagnert bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személlyé nyilvánította néhai felesége, a színésznő Natalie Wood 1981-es halálával kapcsolatban. Új szemtanúk kerültek elő, akiknek vallomásai Wagnerre terelték a gyanút.

A színésznő halálának ügye a mai napig megoldatlan. A mások mellett a West Side Story, a Haragban a világgal és a Szerelem a megfelelő idegennel című filmekből is ismert Wood egy hajókirándulás során vesztette életét Catalina szigetnél, a kaliforniai partoktól nem messze. A hajón rajta kívül csak a férje, Robert Wagner, az utóbbi barátja, a színész Christopher Walken és a hajó kapitánya tartózkodott.

A korábbi halottkémi jelentés szerint az akkor 43 éves Wood az estén sok alkoholt fogyasztott, ezért megcsúszhatott a hajó fedélzetén, majd a vízbe esett és megfulladt. Balesetnek nyilvánították, azonban hat évvel ezelőtt újraindult a vizsgálat miután a hajó kapitánya, Dennis Davern azt nyilatkozta, hogy anno a színésznő eltűnésének estéjén hallotta veszekedni Woodot és Wagnert.

A seriffhivatal 2012-ben arra az álláspontra jutott, hogy a holttesten talált zúzódások és horzsolások arra utalnak, „a vízbefulladáson kívül más körülmények is” közrejátszhattak a színésznő halálában.

Robert Wagner. Fotó: Getty Images/Mychal Watts

A Los Angeles-i seriff hivatal most évekkel később bejelentette, hogy újabb szemtanúkat hallgattak ki a több évtizedes rejtély megoldásához. A tanúk állításai új részleteket világítottak meg azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett a kérdéses éjszakán a hajó fedélzetén.

A tanúk Woodék jachtja közelében elhajózva kiabálást és robajokat hallottak a házaspár kajütjéből, majd egy férfi és egy nő veszekedését is a hajó tatjáról. A szemtanúk egymástól függetlenül Wood és Wagner hangját vélték felismerni. A seriff hivatala a fejlemények fényében a „gyanús haláleset ügyében érintett személynek” nevezte a ma már 87 éves Robert Wagnert.

Az ügyben az elmúlt évek során végzett vizsgálatok következtében Wagner egyre inkább bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személlyé vált. Tudjuk, hogy ő volt az utolsó személy, aki látta Natalie Woodot, mielőtt eltűnt a hajó fedélzetéről

— mondja az egyik interjúban a Los Angeles-i seriffhivatal hadnagya, John Corina.

Az újraindított nyomozás során a nyomozók eddig még nem tudták meghallgatni a férjet, mert nem volt hajlandó beszélni velük. Wagner mindig is tagadta, hogy bármi köze lett volna Wood halálához.

Kiemelt kép: Corbis via Getty Images/Walter McBride

Ajánlott videó

Olvasói sztorik