Kultúra

A Dűne és a Venom 2 lenyomta az Elk*rtukat a mozikban

Megafilm KFT.
Megafilm KFT.
Több mint 42 ezren váltottak jegyet a magyar politikai thrillerre a bemutatás hetén, ezzel a harmadik helyen indított.

Nyilvánosak a magyar mozik hétvégi nézettségi adatai: a múlt héten bemutatott Elk*rtuk a harmadik helyen nyitott, több mint 42 ezren váltottak rá jegyet – derült ki a Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb statisztikáiból.

Az adatok alapján a múlt hét legnézettebb filmje a csütörtökön debütáló Dűne lett, amelyre 74 803-an voltak kíváncsiak. Denis Villeneuve filmjét követi az immár két hete műsorra tűzött Venom 2, amelyre még mindig érdekli a magyarokat: több mint 45 ezer új nézőt vonzott be a mozikba. Az őszödi beszédről készített magyar politikai thriller egy napon debütált a Dűnével, a dobogó harmadik helyére fért fel a 42  586-os nézőszámmal. Az Elk*rtukat követi egy szintén friss premier: Michael Myers sokadik visszatérésére, a Gyilkos Halloweenre 17 ezren voltak kíváncsiak. Az új Bond-film továbbra is komoly nézőmágnes, a Nincs idő meghalni újabb 13 ezer megtekintéssel az ötödik, a szeptember végén bemutatott filmet idehaza már több mint negyedmillióan látták.

Nálunk sem teljesít túl jól Ridley Scott legújabb filmje, Az utolsó párbaj, amely világszerte elhasalt a moziknál, a magyarok sem voltak túl kíváncsiak rá: második hetében 3800-a váltottak rá jegyet, ezzel összesen 17 ezren látták a hazai nézők közül.

Kapcsolódó
A Gyurcsány-show nagyvászonra költözött: tucatthriller lett az Elk*rtuk, Dobrevvel a középpontban
Az Elk*rtuknak nem válik hátrányára a propaganda – ez az egyetlen ok, ami miatt a kampányra időzített filmet nem felejtjük el azonnal.

Az Elk*rtuk bemutatása előtt komoly kampány indult a film népszerűsítésére: több fideszes képviselő is kampányolt a film mellett, vidéken több helyen szerveztek ingyenes vetítéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik