Kultúra

7 millió forintért forgatott a Parlamentben az Elk*rtuk stábja

Megafilm Kft. / Youtube
Megafilm Kft. / Youtube
Két és fél napot töltöttek az épületben.

A múlt csütörtökön bemutatott Elk*rtuknak több jelenete is jól láthatóan a Parlamentben játszódik, a sötét gyurcsányista-dobrevista konspirációt leleplezni vágyó főhős ugyanis az Országház folyosóin és tárgyalótermeiben is nyomoz a 2006-os zavargásokba torkolló hatalmi visszaélések után. Az Országgyűlés Sajtóirodája 24.hu-nak megerősítette, hogy a stáb valóban forgatott a Parlament épületében, és néhány részletet is elárultak a munkálatokkal kapcsolatban.

A produkció két és fél napot forgatott, és 7 010 000 Ft + Áfát fizetett

– írták, kérdésünkre pedig azt is elárulták, hogy ez nem számít egyedi esetnek.

Több film jeleneteit is itt rögzítették, és jelenleg szerződéskötési stádiumban van két film forgatása. (Blokád c. Antall Józsefről és egy másik Tisza Istvánról). Ezen kívül az elmúlt egy évben 12 turisztikai jellegű országházi forgatásra adtunk engedélyt, de a Kossuth téren is rendszeresen készítenek felvételeket.

Korábban is akadt erre példa, az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb magyar filmje, A miniszter félrelép egyes jeleneteit is a Parlament épületében forgatták. Az Elk*rtukra az első hétvégéjén 42 ezren váltottak jegyet a mozikban, amivel harmadik helyen végzett a Dűne és a Venom 2. mögött. Kritikánkat itt olvashatják Kálomista Gáborék politikai thrilleréről:

Kapcsolódó
A Gyurcsány-show nagyvászonra költözött: tucatthriller lett az Elk*rtuk, Dobrevvel a középpontban
Az Elk*rtuknak nem válik hátrányára a propaganda – ez az egyetlen ok, ami miatt a kampányra időzített filmet nem felejtjük el azonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik