Kultúra

Agyhekkelős sorozattal lovagolja meg az Apple a Korea-mániát

A techóriás sem akar lemaradni, november negyedikén érkezik első koreai gyártású sorozatuk, a Dr. Brain.

A Squid Game sikerén felbuzdulva vélhetően a közeljövőben boldog-boldogtalan be fog szállni a koreai sorozatgyártásba, és úgy fest, hogy az Apple csupán másfél hónappal maradt le a Netflix mögött. November negyedikén debütál ugyanis az Apple Tv+ kínálatában a szolgáltató első koreai sorozata, a Dr. Brain. 

A hatrészes thrillert Kim Jee-woon jegyzi (A jó, a rossz és a furcsa), a sorozatot azonban nem vele, hanem elsősorban főhősével reklámozzák: Sun-kyun Lee az Oscar-díjas Élősködőkben játszotta az egyik főszerepet. A Dr. Brain egy agykutatóról szól, aki egy tragédia során elvesztette családját, a tudomány segítségével akar a rejtély végére járni, amihez az előzetes alapján halottak agyát és emlékeit kell majd meghekkelni.

Az izgalmasnak és helyenként rémisztőnek tűnő sorozat november negyedikén debütál majd az Apple TV+-on.

Az egy hónapja a Netflix kínálatában felbukkanó Squid Game minden idők legjobban debütáló sorozata lett a Netflixen: 111 millióan kattintottak rá a bemutatását követően. Érthető módon a sikert mások is igyekeznek meglovagolni: a kínaiak például máris beharangozták a koreai sorozatra kísértetiesen hasonlító saját műsorukat.

Kapcsolódó
Még Észak-Koreában is erről beszélnek: miért nézi mindenki a Squid Game-et?
Értetlenül áll a világ a Squid Game sikere előtt: úgy tarolta le a világot a Netflix új sorozata, hogy nem győzték gyártani róla a mémeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik