Kultúra

Közel egymilliárd dollárt hozhat a Netflixnek a Squid Game

Noh Juhan / Netflix
Noh Juhan / Netflix

Majdnem kilencszázmillió dolláros bevételt hozhat a Netflix konyhájára jelenlegi legsikeresebb sorozatuk, a Squid Game, amit egy hónap alatt 111 millióan néztek meg. A dél-koreai sorozat – aminek a magyar címe Nyerd meg az életed, bár ezt nem nagyon használja senki – meglepetésre letarolta a világot, mi is külön cikkben próbáltuk megfejteni, miért:

Kapcsolódó
Még Észak-Koreában is erről beszélnek: miért nézi mindenki a Squid Game-et?
Értetlenül áll a világ a Squid Game sikere előtt: úgy tarolta le a világot a Netflix új sorozata, hogy nem győzték gyártani róla a mémeket.

A Bloomberg most hozzáfért a Netflix belső felméréseihez, amelyek azt mutatják, hogy a streamingcég 891 millió dolláros (mintegy 275 milliárd forintos) bevételt érhet el a Squid Game-mel. Mivel a Netflix előfizetéses modellben működik, ez nem közvetlenül jelentkezik a cégnél, hanem „impaktértékként”, amit a Netflix az egyes műsoraihoz társít – ez az összeg mutatja meg, szerintük mennyivel növeli a vállalat értékét egy-egy film vagy sorozat.

A szám annak fényében különösen magas, hogy a sorozat a Netflix legdrágább produkcióinál sokkal olcsóbb volt. Az első évadot 21,4 millió dollárból forgatták, vagyis epizódonként 2,4 millió dollárt költöttek a Squid Game-re. Borítékolható, hogy a második évad valamivel nagyobb összegből készül majd.

A Squid Game egyébként nekünk nem különösebben tetszett:

Kapcsolódó
Hiába tarolták le a Squid Game véres gyerekjátékai a világot, attól ez még nem egy remekmű
Hatalmasat fut a Netflixen a koreai túlélő dráma, amelyben kétségbeesett emberek vetélkednek egy halom pénzért, vállalva akár az erőszakos halált is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik