Kultúra

Bond után Macbethet játssza el Daniel Craig

Tolga Akmen / AFP
Tolga Akmen / AFP
Így lesz őfelsége titkos ügynökéből Shakespeare-hős.

James Bondról William Shakespeare-re vált Daniel Craig, az 53 éves brit színész Macbethet fogja alakítani tavasszal a Broadwayn – írja a The New York Times című amerikai napilapra hivatkozva az MTI.

Bár a brit színészt a legtöbb néző James Bondként ismeri, előszeretettel játszik színpadon is, korábban két Broadway és egy Off Broadway-darabban is feltűnt. 2013-ban Harold Pinter Árulás című produkciójában és Keith Huff A Steady Rain című művében is játszott. 2016-ban Jágót is alakította Shakespeare Othello című drámájában egy Off Broadway produkcióban. Az amerikai napilap kritikusa akkor igazán nagyszerűként jellemezte Craig játékát.

A Broadway előadás vezető producere Barbara Broccoli lesz, aki régóta dolgozik együtt Craiggel, hiszen fivérével ő volt számos Bond-film producere, valamint a Keith Huff-darab társproducere is. Broccoli elmondta, hogy évek óta beszélgetnek Craiggel a Macbethről, azóta, hogy a színész érdeklődést mutatott a szerep iránt. Mind Broccoli, mind Craig fontosnak tartja, hogy ebben az évadban vigyék színre a drámát, mivel a Broadwaynek talpra kell állni a koronavírus-világjárvány miatti hosszas lezárás után.

Borzasztó 18 hónap volt mindenki számára, különösen a színházaknak okozott hatalmas károkat. Craig vissza akar térni, színpadon akar állni, és arra bátorítani az embereket, hogy térjenek vissza a Broadwayra, ami nemcsak kulturális, hanem közösségi szempontból is fontos mindenki számára

– nyilatkozta a darabbal kapcsolatban Broccoli.

A Macbethet 15 héten át játsszák majd, az első előadás március 29-én lesz, a bemutató április 28-án a Lyceum Színházban. Craig mellett Ruth Negga tűnik majd fel Lady Macbethként. A drámát Sam Gold rendezi, aki már az Othellóban is együtt dolgozott Craiggel. A Broadway internetes adatbázisa szerint eddig 47-szer vitték színre a Shakespeare-drámát, legutóbb 2013-ban Ethan Hawke és Anne-Marie Duff főszereplésével.

Kapcsolódó
A Nincs idő meghalni merész kísérlettel vesz búcsút Daniel Craig James Bondjától
Az új James Bond-film nem igazán jó, de olyasmit mutat, amit még nem láttunk a sorozatban. Ellentmondásos befejezése ez Daniel Craig Bond-ciklusának. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik