Kultúra

A Boogie Nights rendezője visszatér a hetvenes évekbe, és mi is vele tartanánk

MGM
MGM

Elkészült Paul Thomas Anderson új filmje, a Licorice Pizza. Örömhír ez minden filmrajongónak, tekintve, hogy Anderson napjaink egyik legizgalmasabb rendezője. Legutóbb a Fantomszálat láthattuk tőle, amit 2018-ban mi is az év legjobb filmjei közé soroltunk.

A Licorice Pizza ugyanúgy a hetvenes évek Kaliforniájában játszódik, mint az Anderson nemzetközi elismertségét meghozó Boogie Nights, vagy később a Beépített hiba Pynchon-adaptációja. Ezúttal viszont nem feltörekvő pornósztárok vagy egy beszívott magánnyomozó köré épül a történet, hanem egy középiskolás fiú a főhős, aki első szexuális élményeit szerzi meg, és közben mindenféle fura fazonnal hozza össze a sors. Többet nem tudtunk megfejteni az előzetesből – még az is lehet, hogy a Magnólia tablószerkezetét idézi majd a kész film.

A szereplőgárda mindenesetre impozáns. A főszerepet Cooper Hoffman, a 2014-ben, negyvenhat évesen elhunyt Philip Seymour Hoffman fia játssza. Mellette Alana Haim alakítja a legfontosabb női figurát, akit elsősorban zenészként, a Haim zenekar tagjaként lehet ismerni (Anderson korábban több videoklipet is rendezett a Haimnak). Rajtuk kívül Bradley Cooper, Tom Waits, Maya Rudolph, Sean Penn és Benny Safdie is feltűnik a filmben. Magyarországi bemutató december 30-án.

A kedvenc Paul Thomas Anderson-filmjeinket a rendező ötvenedik születésnapján rangsoroltuk:

Kapcsolódó
A pornósztártól a szektavezérig – 50 éves korunk legizgalmasabb filmrendezője
Ötvenéves lett Hollywood legizgalmasabb rendezője. Toplistánk Paul Thomas Anderson nyolc legjobb filmjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik