Kultúra

Meggyes, túrókrémes sütemény lett idén Budapest desszertje

Cocó7
Cocó7
A gömb alakú süteményt először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a nagyközönség péntektől a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt, amelynek kiemelt célja, hogy egyre többek számára hozzáférhetővé váljanak a világhírű magyar édességipar legjobb hagyományait idéző minőségi termékek, valamint hogy a hazai desszertek méltó helyükre kerüljenek a magyar gasztronómiában – mondta Rebrus Csaba, a szövetség elnöke az Édes Napok keddi sajtótájékoztatóján, amit az MTI idézett.

Rebrus hozzátette: a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség feladatának tekinti, hogy megváltoztassa a magyar édességfogyasztási szokásokat úgy, hogy a mennyiségi fogyasztás irányából a minőségi fogyasztás felé mozduljon el. Az Édes Napok azért jött létre, hogy helyzetbe hozza a magyar édességgyártókat, a magyar cukrászatokat és lehetőséget biztosítson számukra legjobb édességeik bemutatására a széles közönség előtt.

A Budapest desszertje versenyben fontos szempont, hogy

az édesség bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetőek. A megmérettetésen minden évben meghatározzák a desszertek alapanyagait, idén a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet

– emelte ki a szakember.

A versenyen a jelöltek anonim módon indulnak, az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelennek meg. A verseny győztese idén szoros eredménnyel lett a budapesti Cocó7 Cukrászda lett.

Bretz Bernadett, a hely tulajdonosa és cukrásza elmondta:

a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túró mousse, amelynek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik