Kultúra

Megvan, mikor mutatják be az Elk*rtuk című Gyurcsány-krimit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Október 21-én mutatják be a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című nagyjátékfilmet, amelynek elkészült a plakátja is. Erről az alkotók szerdán tájékoztatták az MTI-t. A közlés szerint a Megafilm gyártásában, Kálomista Gábor produceri felügyelete alatt készülő Elk*rtuk a 2006-os események, az idén 15 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza főhőse történetét.

Kapcsolódó
Itt az őszödi beszédről szóló film előzetese
Eddig nagy volt a titkolózás, de beindult az ELK*RTUK reklámkampánya.

A fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, ezért úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának – így a hivatalos tartalomleírás.

A nagyjátékfilmet Keith English brit alkotó rendezte, a főszerepeket Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna és Gubás Gabi alakítják, a további szerepekben Bede-Fazekas Szabolcs, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor lesz látható. Ezeket a részleteket a gyártócég nagyon sokáig nem akarta elárulni senkinek, és a film is teljes titokban készült – év elején éppen lapunk írt először a filmről:

Kapcsolódó
800 millióból foroghat politikai krimi az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról
Nemzetközi stábot ígérnek, de a filmtervet egyelőre nagy titkolózás övezi.

Az utóbbi hónapokban azonban már Kálomista Gábor producer is beszélt a filmről: azt mondta, szerinte iszonyú jó lett, Brüsszelben is vetítené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik