Kultúra

II. Erzsébet meglátogatta a világ legrégebben futó szappanoperájának stábját

SCOTT HEPPELL / POOL / AFP
SCOTT HEPPELL / POOL / AFP

II. Erzsébet csütörtökön meglátogatta a világon legrégebben futó szappanopera, a brit Coronation Street forgatásának helyszínét és stábját, melyet a szigetországban csak Corrie néven emllegetnek. A 95 éves brit királynőt üdvrivalgás és taps fogadta, mikor autójából kilépett a vörös szőnyegre, és a sorozat jól ismert főcímzenéje is felcsendült. A királynő találkozott a sorozat szereplőivel, akik arról is meséltek, hogyan folyatták az epizódok felvételeit a koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt. A szériában 1972 óta Rita Tannert alakító Barbara Knox köszönetet mondott a királynő látogatásáért, és hozzátette, hogy nagyon sokat jelent számukra ez a gesztus. II. Erzsébet elismerését fejezte ki a stábnak, hogy a pandémia alatt is dolgoztak, amit az első résztől Ken Barlow-t játszó William Roache a királynő munkabírásának dicséretével viszonzott.

A mindennapi élet örömeit és kudarcait megjelenítő, a fiktív manchesteri kerületben játszódó Coronation Street első epizódjának 1960. december 9-ei bemutatása óta valóságos intézménnyé, a brit popkultúra legendás részévé vált. Az első rész óta több mint tízezer epizódot sugároztak belőle, több mint 130 országba adták el, és világszerte több tízmilliós rajongótábora lett.

A királynő, aki a hírek szerint maga is a szappanopera rajongója, 1982-ben egyszer már ellátogatott a forgatás helyszínére. A trónörökös Károly herceg pedig 2000-ben, a sorozat negyvenedik évfordulója alkalmából egy különleges rövid szerepben meg is jelent a műsorban. A szappanopera, mely 2010-ben lett világ legrégebben futó sorozata, december 9-én már 61 éves lesz. Roache szintén rekorder, ő a leghosszabb életű sorozathős.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik