Kultúra

Sztarenki Pál lesz a Pinceszínház új igazgatója

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Bár az ellenzéki vezetésű Ferencváros által felkért szakmai bizottság dr. Komáromi György, a Radnóti Miklós Színház korábbi gazdasági igazgatójának pályázatát támogatta, a képviselőtestület nem fogadta el a döntést és Sztarenki Pált, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház egykori művészeti vezetőjét nevezte ki a Pinceszínház új igazgatójának, írja a hvg.hu. Mint írják, Sztarenkit minősített többséggel, tíz igen, két nem szavazattal és három tartózkodással szavazta meg a ferencvárosi önkormányzat keddi ülésén.

Korábban mi is megírtuk, hogy idén rekord sokan, tizenöten pályáznak a Ferencváros által fenntartott Pinceszínház élére, többek között Horváth János Antal is, akivel nemrég készült interjúnk itt olvasható:

Kapcsolódó
„Megváltoztatjuk a színházba járás kultúráját, ami jelenleg nagy részben kulturális önkielégítés”
Horváth János Antal rendez, ír, fordít, és most a Pinceszínház igazgatói posztját is megpályázta. Lapunknak beszélt az SZFE-ről, a Magyar Színház otthagyásáról és a Karinthy Színház új igazgatójáról is.

A kerület által felkért, független szakmabeliekből álló bíráló bizottság június 22-én egész napos meghallgatást tartott a jelentkezőknek. Miután Pozsgai Zsolt, az Újszínház korábbi művészeti vezetője visszavonta pályázatát, a bizottság a tizennégy pályázó közül Komáromi Györgyöt támogatta nyolcból hat szavazatos többséggel. Komáromi Göttinger Pál író-rendezővel, Bérczes László rendezővel és a K2 társulattal közösen pályázott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik