Kultúra

Rekord sokan, tizenöten pályáznak a Pinceszínház élére

Wikimedia
Wikimedia

Kezdődik a nagy igazgatóválasztás: 15 pályázat érkezett a Pinceszínház vezetői pozíciójára. 15! Nem pályáztak ennyien erre a pozícióra a rendszerváltás óta összesen – sőt, legutóbb 1 pályázó volt csupán

– írja Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebookon.

Mint írja, a színház igazgatói posztjának betöltésére pályázókat először egy szakértői bizottság hallgatja meg, majd a Takács által vezetett Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság. A döntést a Képviselő-testület hozza meg ezek után. A folyamat végén megválasztott igazgatónak már július 1-jétől munkába kell lépnie, és öt évre szól a megbízatása. A napokban a Karinthy Színház új igazgatójáról, Berettyán Nándorról esett sok szó – aki azonban nem pályázati úton, hanem kinevezéssel jutott pozíciójához.

Kapcsolódó
Egyetlen előadást sem látott a Karinthyban a színház frissen kinevezett igazgatója
Berettyán Nándor ugyanakkor ezt nem tartja problémának, mert, mint mondja, azért tudni lehet, nagyjából mi van.

A pályázatnak tartalmaznia kellett, hogy hogyan képzeli el a pályázó a Pinceszínház szervezeti, vezetési, fejlesztési struktúráját, egy részletes művészeti tervet, melynek része kellett legyen a színház eddigi munkásságának elemzése és a jelenlegi repertoárra vonatkozó jövőbeni tervek is, valamint minimum a következő két évadban bemutatni tervezett produkciókat, azt, hoyg hogyan tervez a színház részt venni a kerület kulturális életében, és azt is, hogy milyen gazdasági és marketingstratégiával tervezi vezetni az intézményt a majdani igazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik