Kultúra

Júliusban pokollá válik a hawaii turistaparadicsom

HBO
HBO
Visszatér a szerethető bugris fociedző, aki Amerikából Angliába költözött, akárcsak a Biohackerek és a roswelli földönkívüliek. Lesz pár új sorozat is, de még mindig nem állt helyre a rend a pandémia után.

Nyári szabadságra megy a sorozatipar, legalábbis rendkívül kevés az igazi, nagy hírértékkel szolgáló premier a hónapban, és az olyan visszatérők mellett, mint Ted Lasso vagy a Több, mint normális, azért A fehér lótusz és a netflixes ifjúsági sorozatdömping nyilván szerezhet majd új rajongókat, de az igazi durranások most már nagyon úgy tűnik, hogy őszre maradnak.

Kapcsolódó
Júniusban megtudjuk, mi lett a Lupin-mániás betörő elrabolt kisfiával
Folytatódik a Lupin félbehagyott kalandja, de új évaddal tér vissza az Elit és a Rick és Morty is, miközben az új sorozatok között ott van Stephen King kedvenc műve, továbbá a Loki és az aerobic felszabadította kaliforniai háziasszony története is.

Szerelem vagy kötelesség, Netflix

Július 1.

A svéd ifjúsági/romantikus sorozat (angolul Young Royals) főhőse Wilhelm, a herceg, akit rossz magaviselete miatt bentlakásos iskolába küldenek, ahol felfedezi saját magát, de válaszút elé kerül: szerelem és kötelesség között kell döntenie.

Az 56k generáció, Netflix

Július 1.

Őrület, de már ott tartunk, hogy az 56k betárcsázós modemek után is nosztalgiázunk: ebben az olasz sorozatban Daniel és Matilda ismeretsége egészen 1998-ig nyúlik vissza, az internet hőskorába. A romantikus komédia-sorozat két idősíkon, akkor és napjainkban játszódik.

A gyilkost keresve 2, Netflix

Július 2.

A francia sorozat (eredeti címe Mortel) is a tinédzserek világáról szól, némi szuperhősös kanyarral, hiszen a két főszereplő természetfeletti képességekkel rendelkezik, és egy gyilkosság ügyében nyomoznak. Az első évadban megtudtuk, hogy a szuperképességnek ára van, a második évad pedig azt ígéri, választ ad az első évad számos megválaszolatlan kérdésére.

Az enyém, Netflix

Július 4.

Nem maradhat el a szokásos, havi koreai sorozat a Netflixen júliusban sem, ezúttal egy női drámasorozat érkezik, melynek két főszereplőjét erős nőknek írja le az ismertető, és akik megpróbálnak szabadulni a társadalom előítéleteinek rabságából, ráadásul a leggazdagabb réteg életébe is bepillantást is nyerhetünk.

Mocsár 2, Netflix

Július 7.

Ennek a nyolcvanas években játszódó lengyel krimisorozatnak az első évadát igencsak szerettük tavaly: a szocializmus korszakát nagyon hatásosan ábrázolta egy olyan gyilkossági ügyben, melynek szálai a legfelső pártkörökig vezettek. A második évadról annyit tudni, hogy már 1997-ben, a nagy árvíz idején játszódik, és Andrzej Seweryn, Zofia Wichłacz illetve Dawid Ogrodnyk karaktere is visszatér.

Szomszédok háborúja, Netflix

Július 7.

Egy mexikói vígjáték-sorozat, melyben két nő egymás szomszédja lesz, és elkeseredett háború indul köztük, pláne, mivel volt már némi előtörténetük is.

Több, mint normális 4, Netflix

Július 9.

Az autizmus spektrum zavarral élő Sam Gardner (Keir Gilchrist) életét bemutató dramedyt úgy jellemeztük, mint ami egyszerre felnövéstörténet, családi melodráma és oktatófilm. Az új évad egyben az utolsó is lesz, tehát minimum megnyugtató lezárást várhatunk tőle.

Virgin River 3, Netflix

Július 9.

Már a harmadik évadához ér ez a romantikus drámasorozat, melynek főhősnője, az ápolónő Mel megtapasztalja a kisvárosi élet nehézségeit, miután Los Angelest hátrahagyva új életet akar kezdeni.

Biohackerek 2, Netflix

Július 9.

A német sorozat első évadát egy éve mutatták be, ebben az egyetemista Mia (Luna Wedler) rájött, hogy az egyetemi laborban előrehaladott állapotú génmódosítás folyik. A tudományos thriller további rejtélyekkel folytatódik, és feltűnik benne majd az egyik legismertebb mai német színész, Thomas Kretschmann is.

A castamari szakácsnő, Netflix

Július 9.

A castamari szakácsnő egy azonos című spanyol regényből készült kosztümös drámasorozat, és a 18. századi Madridban játszódik, és egy agorafóbiás szakácsnő és egy tehetős, frissen megözvegyült nemesúr kibontakozó szerelme van a középpontban.

A fehér lótusz, HBO GO

Július 12.

Mike White szatírájában egy csapat szállóvendég egyhetes vakációját tölti egy exkluzív hawaii üdülőhelyen, ahol minden nappal egyre sötétebbé és összetettebbé válik a tökéletes kép, legyen szó az utazókról vagy a helyszínről.

Csodatévők 3, HBO GO

Július 14.

A vígjáték antológia-sorozat új évada az 1840-es évek Amerikájában játszódik, ahol Daniel Radcliffe, Steve Buscemi és Geraldine Viswanathan a híres Oregon-ösvényen át nyugat felé haladnak egy szekéren, veszélyes és komikus kalandok közepette.

Dr. Death, Peacock

Július 15.

A Peacock egyelőre nincs Magyarországon, de ez a sorozat alighanem a hónap egyik legjobban várt premierje, mely egy valós történetet, dr. Christopher Duntsch (Joshua Jackson) elképesztő esetét dolgozza fel, aki páciensek tömegeinek okozott maradandó károsodásokat, miközben kollégái (Christian Slater és Alec Baldwin) próbálták megállítani, de sokáig sikertelenül.

Schmigadoon!, Apple TV+

Július 16.

Cinco Paul és Ken Daurio zenés vígjáték-sorozatában a főszereplő túrázó pár egy varázslatos városba jut, amely valójában egy filmmusical világa az 1940-es évekből, és ahonnan csak úgy menekülhetnek, ha megtalálják az igaz szerelmet.

Rillington Place, Epic Drama

Július 23.

Mivel a számos nagyszerű brit true crime drámasorozatnak csak a töredéke jut el a szokásos utakon a magyar nézők elé, örülni kell, hogy az Epic Drama is behoz egyet: a 2016-os Rillington Place a 40-es, 50-es évek hírhedt londoni sorozatgyilkosa, John Christie hátborzongató történetét meséli el három részben, a főszerepet Tim Roth játssza.

Ted Lasso 2, Apple TV+

Július 23.

Újra találkozhatunk az Angliában edzősködő, rutintalan amerikai labdarúgó edzővel, akinek csapata ezúttal az angol másodosztályban próbálkozik majd a visszajutással a Premier League-be. Az Apple TV+ focis vígjátéksorozatáról ráadásul tudhatjuk, hogy lesz belőle harmadik évad is.

Túl a vörös kanapén 2, Netflix

Július 23.

Folytatódnak a stricijeik elől menekülő három nő akciódús kalandjai, A nagy pénzrablás alkotóinak tálalásában. Az általuk csak latin ponyvának nevezett, pörgős és szórakoztató sorozat további eszement fordulatokat ígér az új évadban is.

A királyság titkai: Az északi Ashin, Netflix

Július 23.

A népszerű koreai Kingdom sorozat két évad között kínál egy epizódnyi ajándékot a rajongóknak egy sidequel formájában, melyből megismerhető egy fontos mellékszereplő, Ashin története.

Roswell: New Mexico 3, HBO GO

Július 27.

A Melinda Metz regényein alapuló sci-fi-dráma sorozat új évada ott folytatódik, ahol a második véget ért, és vélhetően ki fog derülni belőle, hogy a roswelliek és földönkívüli barátaik fel tudják-e venni a harcot az igazi ellenségeikkel szemben.

https://youtu.be/t8mBENJTtIk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik