Kultúra

Harvey Weinsteint kiadják Los Angelesnek, hogy felelősségre vonhassák

Johannes EISELE / AFP
Johannes EISELE / AFP

Harvey Weinsteint kiadják Los Angelesnek, ahol a szexuális bűncselekményei miatt újabb felelősségre vonás vár rá, döntötte el Kenneth Case bíró kedden. A producert július első felében szállítanák át Kalifornia államba. A mostani döntés több mint egy évnyi csúszás után született, Weinstein kiadatását és átszállítását több alkalommal elhalasztották hol a covidra, hol Weinstein egészségügyi problémáira hivatkozva. Most azonban a bíró elutasította az újabb halasztási kérelmet.

Kapcsolódó
Egyre rosszabb állapotban van Harvey Weinstein
Ügyvédei szerint az egykori producer szinte vak, valamint négy foga is kihullott.

Weinstein személyesen nem vett részt az erről szóló meghallgatáson, csak videóhívásban jelentkezett be a New York állambeli Wende Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol jelenleg büntetését tölti. Emlékeztetőül: Weinsteinnek két fő szexuális zaklatási pere volt, az egyik, a New York-i már eljutott az ítélethirdetésig, huszonhárom évet kapott szexuális zaklatásért és nemi erőszakért, ezért ül most a producer, miközben fellebbezése folyamatban van az ítélettel szemben. A második, Los Angeles-i per kapcsán született a mostani döntés, melynek hallatán Weinstein tenyerébe temette az arcát.

A Los Angeles-i perben 2020 januárjában emeltek vádat Weisntein ellen, egy nappal azelőtt, hogy a producer New York-i nemierőszak-tárgyalása elkezdődött. Los Angelesben akkor azzal vádolták meg, hogy 2013-ban két nap leforgása alatt megerőszakolt egy nőt, egy másikat pedig szexuálisan zaklatott. Néhány hónappal később, áprilisban ehhez a vádhoz csatoltak még egyet egy 2010-es szexuális zaklatási eset kapcsán, majd októberben még hat rendbeli bűncselekmény került a vádpontok közé, ezek erőszakos nemi közösülésről és kierőszakolt orális szexről szóltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik