Kultúra

Kovács Gábor: Az Elk*rtuk kurzusfilm lesz, de Kálomistának van hozzá gyomra

Szigetváry Zsolt / MTI Fotó
Szigetváry Zsolt / MTI Fotó
Erről Kovács Gábor producer, az Üvegtigris-filmek atyja beszélt egy interjúban.

Kollégáim jelentős részével ellentétben nekem nincs bajom azzal, hogy készül egy Gyurcsány-film. Nekem a helyzettel van bajom. Az eltelt harminc évben vezette a filmszakmát Grunwalsky Ferenc, Andy Vajna, most Káel Csaba. Volt sok vita, de eddig kibekkeltük a kurzusfilmeket. Tehát a rendszerváltás óta ez az első olyan film, ami egyértelműen politikai szándékkal készül. (…) Kell gyomor egy kurzusfilmhez, de tudjuk , hogy a Kálomistának van

– nyilatkozta az Indexnek Kovács Gábor producer. Szerinte ez a produceri szakma lejáratása, és fontos lenne a producereknek felelősséget vállalniuk azért, hogy mibe kényszerítik bele a bajban lévő filmszakmai dolgozókat. Az Üvegtigris-filmeket is jegyző Kovács elmondta, ő is csinálna érzékeny témákról, például a NER működéséről filmet, de erre aligha kapna pénzt, ahogy most sok, korábban minőségi filmekkel bizonyított filmes nem kap, míg megvannak azok is – Rákay Philip, Bayer Zsolt, Eperjes Károly, Lajos Tamás, Kálomista Gábor –, akik bármire pályáznak, nyernek is.

Az Elk*rtuk címen az őszödi beszédről és Gyurcsány Ferencről készülő filmről először a 24.hu számolt be. A filmnek már trailere is van, sőt, közösségi finanszírozásban bárki támogathatja a filmet, ami, mint Kálomista Gábor fogalmazott, közügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik