Az arany mint ételekbe-italokba kevert luxusszimbólum új területet hódított meg: egy étterem ehető arannyal dekorált palacsintát dobott piacra, írja a Vezess. A palacsinta nem csak csinos, de a tölteléke is jól hangzik, fehércsokis krokant praliné és pisztáciadarabok vannak benne, és mindemellett meglehetősen laktató is lehet, minthogy óriáspalacsintáról beszélünk: nagyjából negyven centi átmérőjű a tészta, a kész palacsinta pedig töltelékekkel együtt nem kevesebb mint negyed kilót nyom.
Ugyan aki ilyesmire vágyik, az aligha nézi az árat, de azért álljon itt, hogy a szolnoki Endorfin Óriáspalacsintázó desszertje 12990 forintba kerül, főként azért, mert a palacsintát borító huszonnégy karátos aranylapok meglehetősen sokba kerülnek, ráadásul a tészta mérete miatt itt ezekből a lapokból három-négy darab is szükséges lehet. Az étterem egyelőre csak teszteli, mekkora az igény a luxusdesszertre, de az étterem abban bízik, hogy később azért heti egy-kettő rendelés érkezik majd az aranypalacsintára.