Kultúra

Oscar-díjas rendezővel dolgozik új sorozatán az Aranyélet vezető írója

Tobias SCHWARZ / POOL / AFP
Tobias SCHWARZ / POOL / AFP

Tavaly szeptemberben írtuk meg, hogy Krigler Gábor új produkciós cége, a Joyrider nemzetközi koprodukción dolgozik a szerb Firefly gyártócéggel, mellyel közösen készítik a Frust című vígjáték-sorozatot. A Variety pedig most azt írja, már a rendező is megvan, mégpedig Danis Tanović személyében, akinek a neve leginkább onnan lehet ismerős, hogy 2001-es filmjéért, a Senkiföldjéért sok egyéb elismerés mellett a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat is megkapta. Tanović rendezte egyébként legutóbb a Siker című horvát HBO-sorozatot is.

Krigler Gábor pedig a magyar sorozatipar egyik legfontosabb alakja, aki vezető íróként, illetve az HBO Europe kreatív igazgatójaként részt vett a Társas játék két, valamint a Terápia és az Aranyélet három-három évadában is. 2019 januárjában azonban otthagyta az HBO-t, hogy szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt megalapítsa saját produkciós cégét, a Joyrider Televisiont.

A Frust c. sorozat egy küszködő íróról szól majd, aki véletlenül megöl egy, a környékbelieket terrorizáló, agresszív drogdílert. Egy csapásra anonim szupersztárrá válik a közösségi médiában, és úgy dönt, folytatja önbíráskodó hadjáratát, ám szenved attól, hogy nem fedheti fel kilétét. A Frust alapötletét Srdjan Vuletic boszniai forgatókönyvíró találta ki, akinek első játékfilmje a Torontói Filmfesztiválon debütált. A sorozat hat 50 perces epizódból áll majd, és jövőre forgatják majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik