Kultúra

Újra megnézhetjük, hogyan tombolt Vuhanban a vírus 76 napig

Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Rekordszámú nézője volt a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál online kiadásának tavaly novemberben. Az akkor bemutatott 51 filmből idén február 15. és április 30. között a Re:Verzión ingyenesen, valamint jelképes áron lesz látható 15 díjnyertes alkotás, melyek az elmúlt évek közönségkedvencei. A fesztivál a jegyeladásból befolyt összeget az Én vagyok Gréta című film oktatási célú és filmklubszerű felhasználási jogának megvásárlására fordítja.

A Verzió honlapján a magyar filmek közül visszanézhető Gaal Ilona és Wizner Balázs Végstádium című alkotása, mely a 17. Verzió közönségdíjas filmje lett, valamint Hajdú Eszter filmje, a Barta Tamás – Siess haza, vár a mama. Utóbbiról nemrég írtunk, hogy akár örökre betilthatják.

Kapcsolódó
Tragikus családi történetbe avat be a Barta Tamás-film
A Siess haza, vár a mama nem az ünnepelt zenészre és nem is a máig megoldatlan gyilkossági ügyre koncentrál, hanem a hidegháborús időszakban egymástól elszakított anya és fia drámájára.

Ismét látható lesz Hao Wu Oscar-díj shortlistre került filmje, a 76 nap, mely a koronavírus-járvány kitörésének legkorábbi napjait mutatja meg a kínai Vuhanban. Az Én vagyok Greta, valamint a Maddy, a modell fiatal főszereplőik egyedülálló életútjaiba engednek bepillantást, míg az Öröklött árnyainkban a magyar származású rendező, Susanne Kovács zsidó holokauszt túlélők unokájaként rádöbben, hogy gyötrődő családjában a háború soha nem ért véget.

A további filmek listája itt található.

Kapcsolódó
Így tombolt a vírus a 76 napig lezárt Vuhanban
A 76 nap című film nem politizál, inkább bemutatja, milyen emberi drámák bújnak meg a járványstatisztikák árnyékában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik