Kultúra

Navalnij mellett áll ki új dalával a Pussy Riot

Pablo PORCIUNCULA BRUNE / AFP
Pablo PORCIUNCULA BRUNE / AFP

Alekszej Navalnijjal és az ő szabadon engedéséért tüntető oroszokkal vállal szolidaritást új dalában a Pussy Riot zenekar. A Pussy Riot a járvány előtt is koncertezett, az egyik alapító tag, Nágya Tolokonnyikova külföldről igyekszik életben tartani az aktivista punkzenekart.

Tolokonnyikova a BBC-nek nyilatkozott arról, mennyire fontosnak tartja, hogy segítsen életben tartani a Navalnij mellett és Vlagyimir Putyin rendszere ellen tüntető tömeg lelkesedését. Azt mondta, teljesen érthető, hogy az emberek félnek szót emelni és nyilvánosan kiállni Putyin ellen, pedig szerinte hosszabb távon csak így dönthető meg a rendszer, és szerinte Navalnij éppen ezt ismerte fel.

Azt, hogy Navalnij hazatért Oroszországba, miután az orosz titkosszolgálat megpróbálta megmérgezni, az állampolgári bátorság különleges példájának nevezte.

A Pussy Riot három tagját 2012-ben büntetőtáborba zárták, maga Tolokonnyikova másfél évig raboskodott.

Kapcsolódó
Az mutatta meg igazán a Putyin-rendszer betegségét, amikor Szibériába küldték a Pussy Riot tagjait
A Pussy Riot zajos sikere komoly fejfájást jelentett Putyinnak, kaptak is egy koncepcióst pert a nyakukba. Ennyit körülbelül mindenki tud a történetről. Most magyarul is megjelent a „puncilázadókról" szóló eddigi legalaposabb könyv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik