Kultúra

17 millió dollárt kapnak Harvey Weinstein áldozatai

TIMOTHY A. CLARY / AFP
TIMOTHY A. CLARY / AFP

Tizenhétmillió dollárt ítélt meg egy bíró a Harvey Weinstein által szexuálisan zaklatott vagy bántalmazott áldozatoknak, erősítette meg Weinstein egyik ügyvédje, Paul Zumbro a CNN-nek, hozzátéve, hogy az áldozatok elégedettek a peren kívüli megyezéssel, mert így anélkül kaphatnak kompenzációt a velük történtekért, hogy végig kelljen szenvedniük a bírósági tárgyalássorozatot.

Weinstein cégei a szexuális zaklatási botrány nyomán tönkre mentek, a csődeljárás része ez a mostani döntés is. A felszámolás során különítették el ezt a tizenhétmillió dollárt az ún. Szexuális Visszaélési Vádak Alapban, illetve további 9,7 milliót a jogi költségekre, amely összegből ugyanakkor Weinstein nem kérhet visszatérítést a saját perköltségeire. Mindezen felül még 8,4 milliót különítettek el arra, hogy a nem szexuális visszaélés jellegű vádakkal kapcsolatban megegyezésre jussanak.

Kapcsolódó
Harvey Weinstein még simán összeszedhet egy életfogytiglant
Weinstein New York-i pere lezárult, és hamarosan az is kiderül, hogy mennyi büntetést kap a két bűncselekményért. Azonban ez nem minden: a bukott producerre további perek várnak.

Harvey Weinsteint tavaly márciusban nemi erőszakért és egyéb szexuális visszaélésekért huszonhárom év börtönre ítélték New York-i perében, de hiába a mostani megegyezés, büntetési tételei még jócskán tovább nőhetnek, ugyanis Los Angelesben is folyamatban van ellene hat szexuális visszaéléssel kapcsolatos eljárás. Weinstein a 2017-ben kezdődött botrány során mindvégig fenntartotta, hogy közös beleegyezéssel lépett szexuális kapcsolatba minden vádlójával, azaz nem bűnös az ellene felhozott vádpontokban.

Kapcsolódó
Egy igazi női véreb védi Amerika leghírhedtebb szexuális ragadozóját
Harvey Weinsteint, akit több mint nyolcvan nő vádol különféle szexuális visszaélésekkel, egy nő védi a bíróságon. Meglepődnénk, ha ellentmondásos személyiségéről nem készülne hamarosan mozifilm. Ő Donna Rotunno.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik