Kultúra

Ismert metálzenész is volt a Capitoliumba behatoló tüntetők között

Nem először vett részt Trump-párti megmozduláson.

Donald Trump feltüzelt hívei szerdán betörtek a washingtoni Capitoliumba, hogy megakadályozzák Joe Biden elnökké választásának hitelesítését. Ahogy több portál is rámutatott, a fotók tanúsága szerint a törvényhozás épületébe behatoló tüntetők között jelen volt Jon Schaffer, az Iced Earth nevű metálzenekar gitárosa és fő dalszerzője is. A CBS képén például teljesen felismerhető, ő a szakállas, hevesen gesztikuláló úriember a jobb oldalon:

Schaffer nem először vett részt Trump-párti megmozduláson, a novemberi választás után a Die Welt újságírójának nyilatkozott egy tüntetésen (bár a cikkben tévesen John Shaperként szerepel):

Végük lesz, most rossz emberekkel húztak ujjat, higgyen nekem

– mondta, az amerikai politikai elitre utalva. Mikor az újságíró megkérdezte tőle, hogy számít-e lázongásokra, így felelt:

Ha erőszakot alkalmaznak ellenünk, ennek megfelelően fogunk reagálni. Nem vágyunk erre, de készen állunk.

A több órás káosz után a hatóságok végül helyreállították a rendet, és a törvényhozás két háza megszavazta Biden elnökségének hitelesítését. A szerdai ostromban négy ember életét vesztette.

Kapcsolódó
Négyen meghaltak a Capitolium ostrománál, több órányi káosz után állt helyre a rend Washingtonban
Példátlan esemény Washingtonban, tüntetők hatoltak be, és okoztak káoszt a Capitolium épületében. A rendfenntartók csak órákkal később tudtak rendet teremteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik