Kultúra

Rejtélyeket és 19. századi angol románcokat kínálnak a decemberi sorozatok

LIAM DANIEL/NETFLIX
LIAM DANIEL/NETFLIX

Akár azt is mondhatnánk, csalódással ér fel a decemberi sorozatkínálat, legalábbis a korábbi hónapok terméséhez képest. Így is jön A Bridgerton család sokak által várt sorozatverziója, egy különkiadás az Eufóriához, számos misztikus thriller és sok-sok ázsiai sorozat. Akinek pedig több kell, itt a novemberi ajánlónk:

Kapcsolódó
Novemberben érkezik meg a királyi család életébe Diana hercegnő
Visszatér II. Erzsébet A koronában, ahol Gillian Anderson alakítja Margaret Thatchert, illetve folytatódik Az úr sötét anyagai is, miközben elrajtol pár új produkció, noha kevesebb, mint az előző hónapokban. De lesz mit nézni novemberben is.

Normális emberek, HBO-GO

December 1.

Végre magyarul is megjött az év egyik nagy sorozatsikere: a Sally Rooney regényéből készült drámasorozatról írtunk is már külön még tavasszal. A cselekmény nagyjából úgy foglalható össze, hogy két ír fiatal – az introvertált, különc Marianne és az iskolai focicsapat sztárja, a népszerű, de valójában szorongós Connell – éveken átívelő, a középiskola végétől a huszonegy-két éves korukig kísért kapcsolatáról szól: a csak szexuális viszony, barátság, szerelem határvidékén kalandozó főszereplőket folyton elsodorja egymás mellől az élet, de a köztük lévő szálak mindig erősebbnek bizonyulnak. A két főszereplővel (Daisy Edgar-Jones és Paul Mescal) még egész biztos sokat találkozunk a jövőben.

Dó Dó Szó Szó Lá Lá Szó, Netflix

December 3.

A Netflix dézsával önti a nézőkre a koreai sorozatokat decemberben, ez a zenés romkom lesz az első, és egy zongorista lány és egy rejtélyes fiatalember megismerkedése lesz a középpontjában.

Private Lives, Netflix

December 3.

Ez a koreai sorozat egy mindent megfigyelő hálózatról, eltűnő magánéletről szól, és a gonosz rendszer nyomába eredő fiatalokról.

Eufória különkiadás, HBO-GO

December 4.

A tavalyi év egyik nagy sikerének második évada az idén érkezett volna, ha nem szól közbe a koronavírus, ezért két különepizód hivatott betöltetni a teljes évad érkezéséig. Ez lesz az első: miután Jules (Hunter Schafer) otthagyta Rue-t (Zendaya) a vasútállomáson, a lány újra a droghoz nyúl: az első rész azt mutatja be, hogyan ünnepli Rue a karácsonyt.

Selena: A sorozat, Netflix

December 4.

A kora, tragikus halála óta legendának számító, mexikói énekesnő, Selena életét dramatizáló sorozat elbeszéli a karrierje történetét, a főszerepben a Walking Deadből ismerős Christian Serratosszal.

Jo’Burg királyai, Netflix

December 4.

Egy dél-afrikai akció-krimisorozat is jön, egyenesen Johannesburg veszélyes utcáiból, a főszerepben Shona Fergusonnal, aki a sorozat egyik alkotója is.

Beanie kaotikus élete, Netflix

December 4.

Ez az indiai romkom-sorozat egy fiatal nő, Beanie (Swara Bhasker) útját meséli el, akinek minden vágya, hogy standupos lehessen.

Your Honor, Showtime

December 6.

Ez a sorozat egyelőre nem kap magyar premiert, pedig talán a hónap leginkább várt új produkciója, a főszerepben Bryan Cranstonnal, a Breaking Bad Walter White-jával, aki itt egy bírót alakít, aki válaszút elé kerül, miután a fia nemcsak, hogy halálra gázol valakit, de az áldozat a város nagy hatalmú maffiafőnökének fia. A bűnügyi drámasorozat az izraeli Kvodo című sorozat alapján készült, és remélhetőleg rövidesen hivatalosan is bemutatják itthon.

Tízen voltak, Duna

December 8.

Agatha Christie Tíz kicsi néger című regényét ma már Tízen voltak címen adják ki, és ez a könyvből készült francia sorozat címe is, mely ezúttal úgy kezdődik, hogy tíz ember meghívást kap a Karib-tenger egyik paradicsomi szigetén található Green Paradise hotelba.

Alice Határországban, Netflix

December 10.

A kultikus manga-sorozatból a képregények élőszereplős feldolgozására szakosodott japán rendező, Shinsuke Sato készített filmet: három tokiói gamer egy rémisztő párhuzamos valóságba kerül, és ott kell túlélniük.

A bosszú csillaga 3., HBO-GO

December 10.

A harmadik, egyben utolsó évaddal befejeződik a Kanadába menekült brit nyomozó, Jim Worth (Tim Roth) története, aki ebben az évadban Annával és Angelával visszalátogat Liverpoolba, hogy megküzdjön azzal, ami elől annak idején elmenekült.

Amit magad mögött hagysz, Netflix

December 11.

Az Elit egyik alkotója, Carlos Montero új sorozata misztikus thriller és egy könyvadaptáció is, melyben a férje galíciai szülőfalujába költöző tanárnő nyomozni kezd az elődje halála körülményei után.

Élők és holtak, Epic Drama

December 13.

Ashley Pharoah (Life on Mars, Ashes to Ashes) 2016-os sorozata egy horror elemeket sem nélkülöző thriller, melyben egy fiatal angol házaspár egy farmon kezdene új életet, de ebben természeten túli erők akadályozzák őket.

Start Up, Netflix

December 13.

Még egy koreai drámasorozat, melyben fiatal startupperek próbálnak érvényesülni a high-tech szektor könyörtelen világában. Talán nem spoiler, ha eláruljuk: nem lesz könnyű dolguk.

A rivaldafény átka, Netflix

December 14.

A Tiny Pretty Things című regényből készült sorozat egy chicagói balettintézetben játszódik, ahol még a startup-szektornál is könyörtelenebb verseny folyik, hazugsággal, árulással és ami még kell.

The Stand, CBS All Access

December 17.

Még egy sorozat, amely legálisan egyelőre nem nézhető Magyarországon, pedig rengeteg indokot lehetne mondani a behozatalára. Egy: Stephen King Végítélet című regényéből készült. Kettő: egy világjárvány után játszódik, amely sokkal veszélyesebb a Covidnál. Három: olyan színészeket láthatnánk benne, mint Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgård vagy James Marsden.

Sweet Home, Netflix

December 18.

Mi más hiányozna még karácsony környékén, mint egy koreai zombi-horror sorozat, melyben egy tizenéves fiú és szomszédai vállvetve próbálnak emberek maradni és legyőzni a külvilágot?

A Bridgerton család, Netflix

December 25.

A Grace klinika alkotójaként ismertté vált Shonda Rimes első netflixes sorozata Julia Quinn romantikus bestseller-regénysorozata alapján készült, és a 19. századi Angliában játszódik, ahol nyolc testvér történetét meséli el, akik mind férjet illetve feleséget keresnek. Külön érdekesség, hogy szerepel a sorozatban A muzsika hangja színésznője, Julie Andrews is.

Equinox, Netflix

December 30.

És még egy kis borzongás az év végére: ebben a dán misztikus thriller sorozatban egy 21 évvel ezelőtti rejtélyes ügy áll a középpontban, melyben a főhős, Astrid (Danica Curcic) testvére is eltűnt. Most azonban váratlanul visszatérnek a rémálmai, és az ügyben is új, rémisztő fejlemények történnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik