Kultúra

Kepes András lefújta könyvbemutatóját a PIM-ben Demeter Szilárd miatt

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

A Facebookon jelentette be Kepes András, hogy lefújja december 1-jei könyvbemutatóját a Petőfi Irodalmi Múzeumban Demeter Szilárd, az intézmény főigazgatója az Origón szombaton megjelent írása miatt. Az időközben visszavont írásában Demeter Soros György gázkamrájának nevezte Európát, illetve úgy fogalmazott: „a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

A magyar irodalom és művészet progresszív vonulata számomra az emberségről, a megértésről, a tisztességről, az európai gondolkodásról szól. A gyűlölködő gondolat veszélyesebb vírus, mint a járvány. A Covid-19 ellen lehet maszkkal, vakcinával, távolságtartással védekezni. A kulturálatlan, kirekesztő embertelenség ellen csak tiltakozással és távolságtartással lehet

– fogalmazott Kepes posztjában.

Elmarad a könyvbemutatóm.
December 1-én lett volna új könyvem ünnepélyes bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az…

Közzétette: Kepes András hivatalos oldala – 2020. november 30., hétfő

Demetert több zsidó szervezet és Vámos Miklós is bíráltaBajnai Gordon pedig azt kérte Orbán Viktortól, hogy rúgja ki az igazgatót.

Demeter Szilárd vasárnap visszavonta írását, ehhez fűzött nyilatkozatában azt írja, hogy „függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom”.

Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. A közeljövőben ehhez tartom magam

– tette hozzá.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik