Kultúra

Az AC/DC tagjai tűzijátékkal akarták megtalálni a Loch Ness-i szörnyet

Minden jel arra mutat, hogy nem sikerült nekik.

A Loch Ness-i szörnyet az elmúlt közel kilencven évben – egy 1933-as újságcikk megjelenése óta – rengetegen próbálták megtalálni, kézzelfogható bizonyítékot azonban a legmodernebb technológiákkal sem sikerült találni a létezésére.

Ez persze egyetlen önjelölt felfedezőt, vagy épp tudóscsoportot sem gátolt meg abban, hogy néhány havonta előálljanak egy mindent megrendítő erejű felfedezéssel. Nézzük csak az elmúlt másfél évet: egy 2019 tavaszán megjelent tanulmány szerzői úgy vélték, az csak a dinoszauruszok felfedezése által elindított, azóta is tartó tömeghallucináció, négy hónappal később egy csapat új-zélandi kutató pedig kizárta, hogy bármilyen nagy testű élőlény élne a vízben. A fotók, furcsa szonárképek és beszámolók ennek ellenére továbbra is özönlenek, sőt, sokan csak azért látogatnak el a Loch Nesshez, mert remélik, hogy találkozhatnak a hosszú nyakú szörnnyel.

Megtalálták a szörnyet? Rejtélyes valamit találtak szonárral a Loch Ness tó mélyén
Egy turistahajó kapitánya készített felvételt a 170 méter mélyen lévő, tízméteres valamiről.

Így gondolta ezt az 1973-ban született AC/DC két tagja, Brian Johnson és a három éve elhunyt Malcolm Young is: Johnson a novemberben megjelenő új album, a Youngnak emléket állító Power Up kapcsán beszélt a zenekarban töltött negyven évéről, ennek kapcsán pedig ez a történet is felbukkant.

A sztori szerint akkor mindkettejüknek volt egy Land Roverje, amivel egyszer egy Skóciát keresztül-kasul átszelő túrára indultak. Malcolm imádta a tűzijátékokat, így egy egész doboznyit vitt magával, így egy alkoholgőzös estén, a tó partján álló szállodák egyikében kipattant a fejéből a gondolat:

Gyerünk, keressük meg a Loch Ness-i szörnyet! Van nálam tűzijáték, és az talán előcsalja!

– mesélte az NME-nek, így a két férfi térdig besétált a tóba, Malcolm pedig egyik kezében egy pohár itallal, a másikban pedig a tűzijátékkal megpróbálta a lehetetlent.

Végül sártól elázva értek visszaa feleségeikhez, akik nyilvánvalóan egyáltalán nem örültek a történteknek.

 

Kiemelt kép: Alexey Komarov / Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik