Kultúra

Lajos Tamás: Az SZFE-sek arra utaznak, hogy kipucoljuk az épületet karhatalommal

SZFE sztrájk
SZFE sztrájk

Hosszú interjút adott a nyomtatott Mandiner magazinnak Lajos Tamás producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyáron kinevezett, a hallgatók által illegitimnek tekintett kuratóriumának tagja. Az interjú nagy részében ugyanazok az állítások hangzanak el, mint amiket Lajos a hét elején is elmondott: a vitákat egy hangos kisebbség generálja, a kuratórium ellen tiltakozó oktatók kihasználják a hallgatókat, a minisztérium pedig jogszerűen nevezte ki a kuratóriumot, ezen nincs mit újratárgyalni.

Lajos korábbi interjúihoz képest új elem, hogy a producer megígéri, az SZFE ügyében semmilyen erőszakos, karhatalmi fellépés nem lesz, noha szerinte az egyetemet blokád alá vonó diákok éppen ezt akarják kiprovokálni.

Arra utaznak, hogy majd odamegyünk, és kipucoljuk az épületet akár karhatalommal. Mindenkit megnyugtatok: nem megyünk oda. Nem megy oda a karhatalom, és semmilyen erőszakos fellépés nem lesz az ügyben. Ha úgy gondolják, hogy a végtelenségig húzzák, hát tegyék.

SZFE-ügyben szeptember 29-én érkezett a hír, hogy a kuratórium javaslatára Szarka Gábor ezredest, a korábbi honvédelmi miniszter volt kabinetfőnökét nevezték ki az egyetem kancellárjának.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik