Kultúra

A Disney megható freskóval tiszteleg Chadwick Boseman emléke előtt

A 43 évesen Chadwick Boseman augusztusi halála sokkolta a közvéleményt, szülővárosában egyből petíció is indult, hogy a főtéren állítsanak szobrot a Fekete Párduc színészének. Nem tudjuk, hogy ennek lett-e már bármi eredménye, de az biztos, hogy a Marvel filmes univerzumát is magába szippantó Disney egy saját, megható emlékművel tiszteleg a színész több szempontból is nagy hatású öröksége előtt.

Chadwick Boseman rövid karrierjének még sokáig nagy hatása lesz
Boseman alig több mint két évvel a halála előtt lett világszerte ismert színész: a Fekete Párduc főszerepe egy sajnálatosan rövid karrier legfontosabb szerepe lett.

Nikkolas Smith freskóját csütörtökön leplezték le a Disneyland bevásárlónegyedében, amely a vidámparki részleggel ellentétben a járvány alatt is nyitva tart. A falfestmény Bosemant és egy beteg kisfiút ábrázol, amint wakandai köszöntéssel üdvözlik egymást, emléket állítva annak, hogy Boseman milyen elkötelezetten támogatta a beteg gyerekeket.

T’Challa egy mitikus figura volt gyerekek milliói számára, és senki nem lehetett méltóbb a megformálására, mint Chadwick Boseman. Nagyon hálás vagyok, hogy így tiszteleghettem Chadwick élete és célkitűzései előtt

– írta Smith Instagramján, ahol egy képet is megosztott az alkotásról:

 

View this post on Instagram

 

This one is special. My King Chad tribute is now on a wall on display at Downtown Disney. 🐾 It is a full circle moment for me: my final two projects as a Disney Imagineer last summer were working on the Children’s Hospital project and the Avengers Campus. To millions of kids, T’Challa was a legend larger than life, and there was no one more worthy to fill those shoes than Chadwick Boseman. I’m so thankful to be able to honor Chadwick’s life and purpose in this way. I am grateful to the Disney family for being so supportive of my journey as an artist. @waltdisneyimagineering @disney @marvelstudios @disneyland 🐾✨ #LongLiveTheKing #KingChad #WakandaForever #Phambili #DowntownDisney #BlackPanther #ChadwickBoseman #RIPChadwick #WDI

A post shared by Nikkolas Smith (@nikkolas_smith) on Sep 24, 2020 at 10:01am PDT

Kiemelt kép: AFP/Disney

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik