Kultúra koronavírus

Nem tudni, hány raktárkoncertes fellépő is van pontosan

Hétfőn indulnak a raktárkoncertek, melyek az Antenna Hungária MindiGO alkalmazáson, valamint annak honlapján lesznek láthatók november végéig. A kormány augusztusban jelentette be, hogy a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került előadóművészek és együttesek  megsegítésére 5,3 milliárd forint állami pénzből garázskoncerteket szerveznek. Lobenwein Norbert fesztiválalapító és szervező korábban kilencven biztos fellépő nevét hozta nyilvánosságra csak a fesztiválzenekarokat illetően.

A Népszava most azt írja, hogy még mindig nem lehet tudni pontosan, hogy a kötelező regisztráció után hány zenekar fellépését láthatjuk majd. A hivatalos kommunikáció szerint mintegy kétszáz előadó és együttes kapott háromnegyed órás fellépési lehetőséget, de a lap rámutat, hogy a Raktárkoncert Facebook- és YouTube-oldala szerint csak százötven.

A Wellhello után Jónás Vera, Ohnody és több előadó is felajánlotta raktárkoncertes gázsiját a háttérstábnak
Egyre több előadó ajánlja fel raktárkoncertes gázsiját vagy annak egy részét a háttérstábnak.

A Raktárkoncert hivatalos oldalán tizenkét előadó, illetve zenekar – Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Tóth Vera, Tóth Gabi, a Skorpió, Demjén Ferenc, a Neoton, az Edda, Charlie, a Tátrai band, a Mobilmánia, Török Ádám és a Mini – neve szerepel, valamint azt írják, hogy augusztus 24-től rögzítik a koncerteket. A Raktárkoncert YouTube-oldalán kulisszák mögötti felvételek is láthatók, ahol további előadók is feltűnnek, mint a Bagossy Brothers Company, a Budapest Klezmer Band, Geszti Péter, az Alvin és a mókusok, a Quimby, a Parno Graszt, a Bikini, az Ivan & The Parazol, a Lóci Játszik, az Ismerős Arcok, az Apostol, Pajor Tamás és az Amen, Tolvai Reni, Péterfy Bori, Szandi, Pápai Joci, Rúzsa Magdi, Hobo, a Magna Cum Laude, Ganxsta Zolee és a Kartel, Zorán és Radics Gigi is többek között.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő augusztus elején arról beszélt, hogy a résztvevők „profi gázsit” remélhetnek, és legalább 150 koncertet hoznak tető alá a program keretében. A Népszava szerint eddig 54-56 koncertet rögzíthettek három helyszínen. Korábban kilencven biztos fellépő nevét hozta nyilvánosságra Lobenwein Norbert fesztiválalapító- és szervező, ami a fesztiválzenekarokat illeti.

90 név már megvan a raktárkoncertes zenekarok közül
A fesztiválok legkeresettebb előadói kapnak a segélycsomagból.

Kiemelt kép: Czeglédi Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik