Kultúra

Enyedi Ildikó nem tanít tovább az SZFE-n

Enyedi Ildikó is felmondta oktatói szerződését a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, olvasható a 444 cikkében. A Testről és lélekről rendezője, ahogy nemrég a hétfő este a helyszínen felolvasott, diákjainak küldött levelében bejelentette, nem tanít tovább az egyetemen, felmondott, nem viszi tovább az osztályát mesterszakon.

Az ember az egész személyes hitelességével tanít. Mindenesetre tiszteletem és megértem minden kollégámat, aki hátra sorolva az önérzetét marad a diákjaival

– állt a levélben, mely teljes egészében elolvasható a blikk.hu-n.

"Pillanatnyilag ez Magyarország legszabadabb utcája" - Tüntetnek a Színművészeti Egyetemnél
Ma lemondott a SZFE teljes vezetése. Estére tüntetést hirdettek a hallgatók és a tanárok.

Korábban megírtuk, hogy Ascher Tamás éjszaka a Facebookon jelentette be, hogy „az egyetemi autonómia jóvátehetetlen sérülése miatt felmondta oktatói szerződését”. Ez néhány órával azután történt, hogy kiderült, lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége. A hétfői rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentették: az egyetemi autonómia elvesztése miatt lemond posztjáról Upor László rektorhelyettes, Novák Eszter rektorhelyettes, Németh Gábor rektori tanácsadó, illetve a filmes és színházas intézet vezetője – Balázs Gábor és Bagossy László – , valamint a szenátus tagjai is. Az egyetem vezetői oktatói pozíciójukat megtartják, mint mondták, hallgatóikat nem hagyják cserben.

Videó a barikádot állító SZFE-s hallgatókról
Elfoglalták az egyetemet és nem engedik be az új vezetőséget. 

Kiemelt kép: Gyula Sopronyi / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik