Kultúra

Ascher Tamás felmondta oktatói szerződését az SZFE-n

Néhány órával azután, hogy kiderült, lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége, Ascher Tamás az éjszaka a Facebookon jelentette be, hogy „az egyetemi autonómia jóvátehetetlen sérülése miatt felmondta oktatói szerződését”.

Hétfő délután az egyetemi autonómia jóvátehetetlen sérülése miatt oktatói szerződésemet felmondtam . Rendező osztályom…

Közzétette: Tamas Ascher – 2020. augusztus 31., hétfő

A SZFE hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol vezetőség bejelentette: az egyetemi autonómia elvesztése miatt lemond posztjáról Upor László rektorhelyettes, Novák Eszter rektorhelyettes, Németh Gábor rektori tanácsadó, illetve a filmes és színházas intézet vezetője – Balázs Gábor és Bagossy László – , valamint a szenátus tagjai is. Az egyetem vezetői oktatói pozíciójukat megtartják, mint mondták, hallgatóikat nem hagyják cserben.

Hétfő este, néhány órával azután, hogy kiderült, lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése, a Katona József Színház Poppea megkoronázása című darabja végén tiltakozott az intézmény a döntés ellen.

Kiállunk Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás és az egyetem lemondott vezetősége mellett. Tiltakozunk az SZFE autonómiájának felszámolása ellen!

– állt a színészek mögötti kivetített képernyőn.

Tiltakozás a Poppea megkoronázásának végén

Kiállunk Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás és az egyetem lemondott vezetősége mellett. Tiltakozunk az SZFE autonómiájának felszámolása ellen! Színház- és Filmművészeti Egyetem #SZFE #KatonaJózsefSzínház #Poppeamegkoronázása

Közzétette: Katona József Színház – 2020. augusztus 31., hétfő

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik