Kultúra koronavírus

Öt hónap kényszerszünet után pénteken újranyit a Müpa

A koronavírus-járvány miatti, öthónapos zárvatartás után a háromestés New Orleans Swingfesztivállal nyit újra a Müpa pénteken. A 2020/21-es évad a Müpához hasonlóan 15. jubileumát ünneplő New Orleans Swingfesztivállal indul, amely a szervezők ígérete szerint igazi csemegékkel kedveskedik a tradicionális jazz rajongóinak – tudta meg az MTI az intézménytől.

A programsorozatot Szőke Nikoletta Hollywood aranykora című estje nyitja, amelyen népszerű filmslágerek csendülnek fel a Budafoki Dohnányi Zenekar és Gájer Bálint közreműködésével, majd a Bohém Ragtime Jazz Band a jazztörténet rejtett kincseiből válogat, végül pedig Váczi Eszter a világhírű vibrafonossal, Martin Breinschmiddel és az osztrák-magyar The Dream Makersszel karöltve hozza el a korai swingkorszak örökzöldjeit.

A közlemény hangsúlyozza, a maximális biztonság érdekében az intézmény különleges biztonsági előírásokkal gondoskodik a látogatók egészségéről és nyugalmáról, amelyekkel kapcsolatban számítanak a vendégek közreműködésére is. Az új szabályok miatt a Müpa napközben nem látogatható, csak a Ludwig Múzeumba lehet bemenni. Az épület többi része a közönség előtt a koncertek kezdete előtt másfél órával nyit ki, és az előadások után legkésőbb egy órával már zár is. A bejáratnál érintésmentes kézi hőmérővel mérik az érkezők testhőmérsékletét, szintén érintésmentesek a kihelyezett kézfertőtlenítők, de a takarítás és átszellőztetés is gyakoribb és alaposabb. Emellett – szemben a legtöbb kulturális intézménnyel, színházzal, ahol csak ajánlott – a Müpában kötelező az orrot-szájat eltakaró maszk viselése, sorban álláskor tartani kell a távolságot. Az intézmény hangsúlyozza, hogy a ha a biztonsági intézkedések miatt esetleg lassulna a bejutás, az előadás csak akkor kezdődik meg, amikor a sorban állók is elfoglalták a helyüket, ezzel együtt a Müpa azt kéri, a látogatók a szokottnál korábban érkezzenek a rendezvényekre, ha pedig arra gyanakodnak, hogy fertőzöttek, akkor inkább ne jöjjenek el, jegyüket adják át  másnak, vagy váltsák vissza.

Kiemelt kép: Müpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik