Kultúra

Ben Affleck ismét magára ölti Batman jelmezét

Ben Affleck összesen három filmben (Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, Öngyilkos osztag, Az Igazság Ligája) bújt Bruce Wayne / Batman bőrébe, tavaly januárban ugyanakkor bejelentette, hogy a munkával járó stressz és magánéleti problémái miatt többé nem tér vissza a Sötét Lovag szerepében. Ezt követően kapta meg Robert Pattinson a jövőre érkező The Batman főszerepét.

A színész időközben viszont meggondolta magát, ugyanis a 2022-re tervezett The Flash rendezője, Andy Muschiette a Vanity Fairnek adott interjújában elárulta, hogy Affleck is része lesz a filmnek, méghozzá Batman szerepében. És nem ez az egyetlen csavar a többször elhalasztott produkcióval kapcsolatban, hiszen a villámgyors szuperhős főszereplésével készülő alkotásban tiszteletét teszi Michael Keaton is, aki a Tim Burton-féle adaptációkban feltűnő Sötét Lovagot fogja újra eljátszani.

Hogy a készülő filmben miképp szerepelhet két különböző Batman, arra a The Flash alapjául szolgáló Flashpoint című képregény szolgál magyarázatul: ebben a történetben Barry Allen időutazással gyökeresen eltérő idősíkokat hoz létre, ami oda vezet, hogy a saját valóságában létező Sötét Lovag mellett (ez lehet a készülő filmben Affleck karaktere) a sztori során kapcsolatba kerül egy másik denevér kosztümöt hordó szuperhőssel is (valószínűleg őt alakítja majd Michael Keaton).

Az eredeti történetben a másik Batman ugyan nem Bruce Wayne, hanem az apja, Thomas Wayne, aki a fia halálát követően ölti magára a jelmezt, de mivel megerősítették, hogy Keaton ugyanazt a figurát alakítja, mint az 1989-es filmben, így jó eséllyel ez a csavar kimarad a készülő adaptációból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik