Kultúra koronavírus

Nagy Feró: Mikor volt olyan a világ, hogy nem kettős mérce volt?

Több zenész is megszólalt a járványügyi intézkedések kapcsán, miután nem értik, hogy míg egyeseknek lehet tömegrendezvényt tartani, addig ők még szabadtéri koncerteket sem szervezhetnek. Majka hétfő este Facebook-videóban akadt ki a koronavírussal kapcsolatos, újabb lehetséges szigorítások hallatán, például azon, hogy akár augusztus 15. után sem engedélyezihetk az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket korábban újból engedélyeztek. A rapper akkor azt mondta, hogy ebben az országban tökéletesen működik a kettős mérce: van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, van, akinek meg nem.

Nagy Feró az ATV Híradójának elmondta, kettős mérce mindig is volt, a koncertek szempontjából pedig szerinte már elment ez az év. Hozzátette, vakcina nélkül nincs vége a járványnak, még akkor sem, ha például focimeccset látogathattunk eddig is.

Nem azt mondom, hogy hiba volt. Mert erre most persze hivatkozhatunk, mi zenészek, hogy »na jó, nekik lehetett, nekünk meg nem.« De hát mikor volt olyan a világ, hogy nem kettős mérce volt?! […] Nekem a középpontban a közönség van. Tehát azt kell tiszteletben tartani, hogy a közönséget ne engedjük össze.

Nagy Feró: Ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten, de mindig dörzsölődnie kell a hatalomhoz
Szerinte dícséretes, hogy Demeter és az állam segít a magyar könnyűzene megújításán.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik