Kultúra koronavírus

Majka szerint az országban tökéletesen működik a kettős mérce

Facebook-oldalán közzétett videóban akadt ki Majka a koronavírussal kapcsolatos, újabb lehetséges szigorítások hallatán. Miután Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón elmondta, nem zárható ki, hogy az e hét szerdán ülésező operatív törzs a jelenleginél szigorúbb intézkedéseket fog hozni, miután a környező országokban is aggasztóan nő a fertőzések száma.

Palkovics László a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, a kormány lát arra esélyt, hogy Magyarországon is megnő a koronavírus-fertőzöttek esetszáma, ami odavezethet, hogy nem lazítanak tovább a korlátozásokon, így könnyen lehet, hogy augusztus 15 után sem engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket korábban újból engedélyeztek.

Majka hétfői videójában fejtette ki véleményét arról, miért érzi most mégis igazságtalannak a zene-, illetve szórakoztatóiparban dolgozók helyzetét, írja a Blikk.

Felkeltem reggel és nagyon-nagyon rossz kedvem lett. Elolvastam a híreket és azt láttam, hogy Palkovics úr valamilyen úton-módon megszellőztette azt, hogy augusztus 15. után sem lehet majd az országban 500 főnél nagyobb rendezvényeket rendezni. Az az igazság, hogy most először érzem az a karantén és az intézkedések óta, hogy valamit mondani kell ezzel kapcsolatban, merthogy ez így nagyon nem korrekt

– mondta.

Majka: Itt egy egész iparág szopik
Majka és Curtis készül a szezon első nagy fellépésére, augusztus közepén. Az még mindig fáj nekik, hogy rendszeresen a Halott Pénz előtt lépnek fel, és azt sem értik, ha 20 ezer ember lehet egy futballmeccsen, akkor miért nem szabad még bő egy hónapig koncerteket tartani.

A rapper hozzátette, hogy a vírusról és a járványhelyzetől mindig is azt gondolta, hogy nagyon komoly dolog és elsőként vonult karanténba. Mindezek mellett azt gondolja, a kormány kettős mércét alkalmaz, mert míg egy meccsre beengednek 22 ezer embert, vagy egy rallyra közel 20 ezret, addig például az ő koncertjük, ami a Budapest Parkban lesz, és már eleve májusban kellett volna megtartaniuk, veszélyben van.

Az viszont, hogy a könnyűzenei iparág ilyen mértékben van megszivatva, tényleg megér egy misét. Semmi bajom nem lenne ezzel az egésszel akkor, hogyha mondjuk a német elv szerint azt mondanák a nagyfejek, hogy nem szabad csinálni semmit és akkor valójában tényleg nem szabad csinálni semmit. Azonban ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk: van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem

– tette hozzá.

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik