Kultúra

Nagy Feró: Ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten, de mindig dörzsölődnie kell a hatalomhoz

Nagy Feróval készített interjút a HVG annak kapcsán, hogy Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója 25 milliárd forintot kapott a magyar könnyűzene megújítására és társadalmasítására. A 444 szemlézésből kiderül, hogy a Beatrice frontembere szerint „ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten, de mindig dörzsölődnie kell a hatalomhoz. Attól fényesedik”.

Hogy egy rendes rockzenésznek tiltakoznia kell-e Demeter akciója ellen, hiszen mi köze az államnak a rockzenéhez, az énekes azt válaszolta, hogy

na jó, miért mi köze az államnak a vírushoz? (..) Az, hogy rajtunk segíteni akar, az egy nagyon dícséretes dolog.

Hozzátette, szerinte nem kell attól tartani, hogy az állami pénz miatt nem születnének dalok például Mészáros Lőrincről vagy a TAO-támogatásokon hízott sportvezetőkről, mivel ezek amúgy sem érdeklik az embereket, mert túllihegett, felfújt dolgok. A felcsúti milliárdos ellen nem is lázadna, mert

van egy ember, aki jó helyen volt jó időben, és megcsinálta a saját szerencséjét. Akkor én miért nem csináltam meg? Hát, mert nem vagyok olyan tehetséges.

Az énekes úgy gondolja, van egy csapda, amibe vagy belelépsz, vagy nem.

Ha nem lépsz bele, akkor soha nem fogod megtudni, hogy van-e a csapdán kívül élet.

Arra a kérdésre, hogy Demeter Szilárd és a 25 milliárdja csapda-e, Nagy Feró azt mondta,

Ha az uraság rendel zenét, akkor én mint cigány nem mondhatom azt, hogy háhá, van nekem egy olyan zeném, ami ellened szól. (…) Ha nem kerül sokba egy ajánlat elfogadása, akkor el kell fogadni. És abban a helyzetben próbáld megcsinálni sajátmagadat.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik