Kultúra

A dzsungel könyve is hasonló sorsra juthat, mint az Elfújta a szél

A Sky Cinema elavult hozzáállásúnak minősített tizenhat filmet, többek között A dzsungel könyvét, az Audrey Hepburn főszereplésével készült Álom luxuskivitelbent és Az utolsó szamurájt is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki rákeres a Sky filmszolgáltatásán A dzsungel könyvére, a következő megjegyzést fogja olvasni a leírás mellett:

Ez a film elavult hozzáállású nyelvi és kulturális ábrázolásokkal jár, amelyek sértően hathatnak ma.

Hasonló sorsra jutott a az 1941-es Dumbo című animációs film, az 1985-ös Kincsvadászok, az Eddie Murphy főszereplésével készült Szerepcsere és A bolygó neve: Halál is.

A Sky szóvivője a Varietynek elmondta, hogy a csatorna elkötelezett amellett, hogy támogassa a rasszizmus elleni küzdelmet, valamint javítsa a sokféleséget és a beilleszkedést a képernyőn és azon kívül is.

Folyamatosan felülvizsgáljuk a Sky tulajdonában lévő csatornák teljes tartalmát, és szükség esetén cselekszünk, beleértve az ügyfelek számára kiegészítő információk hozzáadását is

– nyilatkozta.

A vállalkozás nemrégiben tíz millió fontot (közel négy milliárd forint) vállalt a rasszizmusellenes és az integrációs erőfeszítések támogatására. A Sky nemrég közölte, hogy javítani szeretné a fekete és kisebbségi etnikai képviseletet a cég „minden szintjén”, miközben együttműködik a rasszizmus elleni jótékonysági szervezetekkel.

Az eset előzménye George Floyd-gyilkosság, melynek következményeképpen megszűnt a Zsaruk című népszerű bűnügyi reality sorozat, lekerült a streaming oldalakról a Little Britain című vígjáték-sorozat és minden idők legsikeresebb filmjének, az Elfújta a szélnek is távoznia kellett az HBO Max oldaláról.

Már a tévében sem keménykedhetnek az amerikai zsaruk
Megszűnt egy népszerű bűnügyi reality sorozat, lekerült a streaming oldalakról egy brit vígjáték-sorozat és az Elfújta a szél. A George Floyd-gyilkosság következményei elérték a médiát is.

Kiemelt kép: WALT DISNEY / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik