Kultúra

Ősellensége, Carol Baskin szerezte meg Joe Exotic egykori állatkertjét

Arról, hogy a Netflix nagymacska-realityje, a Tiger King miként uralta le a koronavírus-járvány kezdetén Amerikát, majd a világot, többször írtunk már, és aki kicsit is követi a szórakoztatóipari híreket, tudja, hogy micsoda elmérgesedett, vérre menő ellentét feszül a sorozat két főhőse, Joe Exotic – a nagymacskákra szakosodott magánállatkert-tulaj és tigristenyésztő – és a magát nagymacskamentőnek tartó, egyébként a cicáit ugyanúgy rácsok között tartó Carole Baskin között. Előbbi effektíve azért ül börtönben, mert állítólag megpróbálta megöletni utóbbit.

Mint végignézni egy karambolt - ezért lett a trashtévézés csúcsteljesítménye a karantén kedvence
Azt már aligha újdonság bárkinek, hogy a Tiger King a világkarantén olyan alapkelléke, mint a házi kenyér vagy a húsztekercses vécépapír. De miért rajonganak az efféle trashért és a trashvilág figuráiért olvasott, kulturált emberek is? Miért nyűgöznek le minket az olyan képtelen karakterek, mint Joe Exotic?

A saga legújabb fejezete Exoticnak jelent sötét fordulatot, Baskin ugyanis megszerezte Exotic egykori állatkertjének vezetését. Baskin nagymacskamentő szervezete, a megaszervezetté duzzadt Big Cat Rescue a bíróság döntésének értelmében átveszi a több mint hatezer hektáros oklahomai birtokot, a jelenlegi tulajdonosoknak 120 napjuk van elhagyni a területet, ami érdekesebb, hogy az ott élő nagymacskákkal együtt, azaz a cicákat nem kapja meg Baskin. Megkapja viszont a három járművet, amelyek a birtokhoz tartoznak, azaz a Joe Exoticot ért anyagi kár így is jelentős. A döntés egyébként annak nyomán keletkezett, hogy a bíróság úgy döntött, hogy a jelenlegi tulaj, aki nem más, mint Exotic édesanyja, szabálytalanul járt el, amikor saját nevére íratta a parkot, hogy így próbálja megúszni, hogy elvigye a Big Cat Rescue.

A Tigriskirály ennél nagyobb rúgást nemigen kaphatott volna: parkja elvesztéséből azzal együtt sem valószínű, hogy fel tud állni, hogy jelenleg két rivális filmes projekt is készül Exotic élete és viselt dolgai alapján, egyikben Nicholas Cage alakítja majd Exoticot, a másikban pedig Kate McKinnon a nagy név, ő játssza majd Baskint.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik