Kultúra

Találtak még egy tigrisbőrt, amit le lehet húzni a Tiger Kingről

Csaknem két hónapja fut a Netflix idei abszolút aranytojást tojó tyúkja, a Tiger King, már mindenki megírta minden irányból a jelenség minden aspektusát, de a Netflix érzi, hogy lehet még ütni ezt a bizonyos vasat. Így aztán a nemrég készült különkiadás után most még egy, teljesen konkrét új epizód is készül a dokusorozathoz.

Mint végignézni egy karambolt - ezért lett a trashtévézés csúcsteljesítménye a karantén kedvence
Azt már aligha újdonság bárkinek, hogy a Tiger King a világkarantén olyan alapkelléke, mint a házi kenyér vagy a húsztekercses vécépapír. De miért rajonganak az efféle trashért és a trashvilág figuráiért olvasott, kulturált emberek is? Miért nyűgöznek le minket az olyan képtelen karakterek, mint Joe Exotic?

A Hollywood Reporter úgy tudja, a produkció a Siegfried & Roy című műsornak 2003-ban véget vető tigristámadás történetét idézné fel: Roy Horn idomárt Las Vegas-i fellépése közben harapta meg a karján és a nyakán egy fehér bengáli tigris. Horn partnere, Siegfried Fischbacher a baleset pillanatában nem volt a színpadon. A 75 éves Horn pénteken hunyt el koronavírus okozta megbetegedésben.

A március 20-án debütált Tiger King a világjárvány legnépszerűbb műsorainak egyike, a Nielsen felmérése szerint 34 millió nézője volt bemutatása első tíz napján. A dokusorozat népszerűsége a játékfilmesek érdeklődését is felkeltette: már be is jelentették, hogy játékfilmet forgatnak a történetből: Nicolas Cage fogja játszani Joe Exoticot. Exotic – eredeti nevén Joe Schreibvogel – jelenleg börtönbüntetését tölti.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik