Kultúra filéző

A törzsvendégek együtt megmenthetik a kedvenc éttermüket

Többször írtunk már arról, hogy a vendéglátóhelyek milyen nehéz helyzetbe kerültek a veszélyhelyzet bejelentésével egy időben. Először a turisták tűntek el, majd a magyarok se mehettek étterembe, hogy megfékezzük a koronavírus-járványt. A kijárási korlátozással pedig az egyetlen esély a házhoz szállítás lett, ez azonban nem mindenkinek elég a fennmaradáshoz. Most közösségi finanszírozással lehet segíteni a kedvenc éttermünknek, kávézónknak, cukrászdánknak.

Koronavírus: A klasszikus vendéglátás megszűnt, jelenleg etetés folyik
Többek között az Igen pizzériát, a Babkát és a Digót kérdeztük, hogy bírják a járvány okozta visszaesést, és vajon megmentheti-e a vendéglátást a házhoz szállítás. 

A Jót(t)eszel csapata egy honlapon gyűjtötte össze azokat a helyeket, akiknél egy gombnyomással vehetünk előre vacsorát vagy kávét, sütit.

Ajándékutalvánnyal menthetjük meg a Michelin-csillagos Onyxot és Costest, a Szent István téri Bestiát, a badacsonyi Hableányt, a Gerbeaud-t vagy a Károly körúti Kontakt kávézót. 

A Jóteszel.hu oldalán támogathatjuk a vendéglátóhelyeket, ahol ajánlott összeget is találunk.

A kezdeményezésünk száz százalékig transzparens és nonprofit. Természetesen tudjuk, jelenleg nem mindenki teheti meg, hogy éttermi utalványt vásároljon, de ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sokak számára fontos a törzshelyük túlélése, és szívesen találkoznának még kedvenc felszolgálóikkal az éttermek teraszain. Nem alamizsnát gyűjtünk, hanem hidat építünk. Hidat ahhoz, hogy ha ma jót teszünk, akkor hamarosan jót eszünk

– írta az akcióról a három alapító, Devecseri Gergő, a Son of Man kommunikációs
ügynökség tulajdonosa, és Pintér Áron, illetve Schmidt Dávid, a Beercase kézműves sörkereskedés megalkotói.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik