George R. R. Martin a karantén alatt talán befejezi a Trónok harca legújabb kötetét

Azt üzeni a rajongóknak, hogy jól van, nem találkozik senkivel, és több időt tölt Westerosban, mint a való világban.

A tűz és jég dala (amiből a Trónok harca sorozata is készült) következő kötetén dolgozik nagy erőkkel George R. R. Martin, aki a blogján adott némi update-et, hogy éli meg az önkéntes karantént. Az író mindenkit megnyugtatott, hogy jól van, és tisztában van vele, hogy a veszélyeztetett csoporthoz tartozik az életkora és a fizikai állapota alapján. De megtesz minden szükséges óvintézkedést a koronavírus idején, és nem megy sehova, nem találkozik senkivel.

Az igazat megvallva több időt töltök Westerosban, mint a való világban, minden nap írok. Elég durva dolgok történnek a Hét Királyságban, de talán nem olyan durvák, mint itt. Nem tudok azon segíteni, hogy úgy érzem, egy sci-fi regényben élünk. De nem egy olyanban, amiről gyerekként is álmodoztam: városokkal a Holdon, kolóniákkal a Marson, otthoni robotokkal, amik a Három törvény szerint működnek és repülő autókkal. Sosem szerettem a világjárványos történeteket. A korom ellenére, még sosem éltem át hasonlót, mint az elmúlt pár hétben.

George R.R. Martin utolsó kötete A tűz és jég dalából 2011-ben jelent meg, és megígérte, hogy addig nem nem dolgozik egy forgatókönyvön sem, amíg be nem fejezi a Winds of Winter című kötetét.

(Entertainment Weekly)

Kiemelt kép: Amy Sussman/Getty Images/AFP