Kultúra koronavírus

A Budapesti Fesztiválzenekar online karanténkoncerteket tart

A Budapesti Fesztiválzenekar is csatlakozik az online kulturális programokat biztosítók sorába: március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket a zenekar próbaterméből közvetítik majd, hogy a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal töltsék meg. A Karanténestek a BFZ honlapján és Facebook-oldalán lesznek nézhetők, minden este 19:45-kor, ameddig ez csak lehetséges. A Karanténestek programja itt érhető el.

Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább

– mondta el Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója. A BFZ emellett arra kéri a hallgatókat, ha tehetik, támogassák a zenekar tagjait, akiknek a sorozatos koncertlemondások komoly bevételkiesést jelentenek. A szektort érintő munkaerő-piaci hatásokról mi is írtunk.

„Az egyetemistákért aggódunk? Könyörgöm, én meg éhen fogok halni!”
Rengeteg pénztől esnek el a kulturális és szórakoztató szektor dolgozói. Sokan a teljes bevételüktől. Senki nem tudja, meddig tarthat ez az időszak.

Kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik