Kultúra

Hevér Gábor és Molnár Áron: igenis történt verbális erőszak a Vígszínházban

Jelenleg is zajlik a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázat, és sorra derülnek ki a részletek a színház mindennapjairól. A társulat több volt tagja egy nyílt levélben támasztotta alá a 24.hu-nak nyilatkozó Fenyvesi Lili mondatait, hogy a színházban tényleg folyamatos volt a megalázás. Most az RTL Klub reggeli műsorában beszélt Molnár Áron és Hevér Gábor a petícióról.

Molnár elmondta, hogy szolidaritást vállalnak Fenyvesi Lilivel és Néder Pannival, akik névvel vállalták a történetüket, illetve szerették volna tisztázni, hogy az aláírók esetében Eszenyi Enikő vezetési módszerei játszottak közre, mikor felmondtak. Hangsúlyozták, hogy mindennapos volt a verbális erőszak és a hatalommal való visszaélés, és a kezdeményezésük fő célja az volt, hogy igazolják a nyilatkozók hitelességét, hogy minden úgy történt, ahogy elmondták.

Személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal

– áll a levélben, amit többek között Stohl András, Molnár Áron, Hevér Gábor, Mészáros Máté és Kovács Patrícia is aláírtak.

Mérgező légkör a Vígszínházban – egykori kollégák Eszenyi Enikő vezetői stílusáról
Több volt alkalmazott beszélt arról, hogy a verbális erőszak és a nyilvános megalázás az igazgató visszatérő eszköze. Eszenyi szerint azonban ő sosem sérti meg mások emberi méltóságát.

Eszenyi Enikő az ATV-nek nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Határozott vezető vagyok, de minden döntésemet a Vígszínház érdekében hozom. Soha nem vezetett semmi más.” Ezen kívül az igazgató hozzátette, hogy ő szereti rendezni a vitákat, az ajtaja mindig nyitva állt, és elgondolkodtató, hogy erről eddig miért nem beszéltek neki.

Az egyik igazgatójelölt szerint a Vígszínház elsősorban nem művészeti vezetést igényel
Csányi János azt mondta, a pályázatában kerülte a személyeskedést, de eljutottak hozzá az Eszenyi Enikőt ért kritikák híre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik