Kultúra

Eszenyi agresszív, erőszakos kommunikációjáról írnak a Vígszínházból távozó színészek

Személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal

– írják a Színház online felületén közzétett nyilatkozatukban a Vígszínház elszerződött társulati tagjai. Hozzátették, azért hozták nyilvánosságra a levelet, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésükre olyan intézményi fórum, amely a személyes tapasztalataikat, panaszaikat kivizsgálta volna.

„Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata” – közölték az aláírók, Bata Éva, Harkányi Endre, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron, Péter Kata, Réti Adrienn, Stohl András, Telekes Péter és Tornyi Ildikó.

A 24.hu hétfőn közölt cikket egykori munkatársak beszámolói alapján arról, hogy a verbális erőszak, a nyilvános megalázás és a „felülrendezés” régóta a Vígszínház vezetői kultúrájának részét képezi. Eszenyi Enikő lapunknak azt mondta, ő nem sérti meg senki emberi méltóságát, mindössze igaztalan támadások érik az igazgatói pályázat miatt. A teátrum élére március végén választanak vezetőt, Eszenyi mellett Rudolf Péter és Csányi János pályázik az igazgatói székre.

Cikkünk itt olvasható:

Mérgező légkör a Vígszínházban – egykori kollégák Eszenyi Enikő vezetői stílusáról
Több volt alkalmazott beszélt arról, hogy a verbális erőszak és a nyilvános megalázás az igazgató visszatérő eszköze. Eszenyi szerint azonban ő sosem sérti meg mások emberi méltóságát.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik